nieuws

Veel enthousiasme voor het Grote Snackfestijn op derde kerstdag

Snacks 493

Veel enthousiasme voor het Grote Snackfestijn op derde kerstdag

Twee uur onbeperkt friet en snacks eten op derde kerstdag; het kon vorig jaar voor het eerst bij Club Smederij in Tilburg. Dit jaar breidt het evenement uit naar Nijmegen en begint heel Nederland er lucht van te krijgen.

Het Grote Snackfestijn is een initiatief van evenementenorganisator Lennard Groenenboom. Hij zag een behoefte voor jongeren na kerst, de ‘derde kerstdag’, een dag die in Nederland steeds gangbaarder wordt.

‘Eerste en tweede kerstdag breng je door met familie’, zegt Groenenboom. ‘Dat is gezellig, maar ook een beetje formeel. Je hebt met kerst niet echt een moment met vrienden, en dat wilden we creëren. Het is gewoon leuk om lekker tegendraads te zijn met vrienden en heel ander eten.’

15 snacks en 15 sauzen

Tijdens het Grote Snackfestijn staan er lange biertafels waar jongeren twee uur lang onbeperkt snacks kunnen eten. Het aanbod is groot; naast friet is er keuze uit vijftien snacks en nog eens vijftien sauzen. Er is een cateraar ingehuurd die de friet en snacks bakt en uitgeeft vanuit een frietwagen. ‘Die staan daar met twee man ongelooflijk hard te werken’, zegt Groenenboom. ‘Er is nauwelijks een wachttijd.’

Jägermeister is sponsor van het event en verzorgt het welkomstdrankje. Na twee uur snacken is er een silent disco.

Het menu van het Grote Snackfestijn

Onbeperkt friet, Frikandellen, kroketten, bamischijven, nasischijven, gehaktstaven, kipnuggets, kipcorns, kaassoufflés, mexicano’s, viandellen, goulashkroketten, Duitse curryworsten, groentekroketten, satékroketten, ham-kaas soufflés. Snacks met of zonder gebakken broodjes te bestellen.

Mayonaise, curry, tomatenketchup, joppiesaus, satésaus, piccalilly, mosterd, tartaarsaus, andalousesaus, samuraisaus, speciaal met uitjes, pikante sriracha, zoete chilisaus, Vlaamse mayonaise en appelmoes.

Tilburg en Nijmegen

Het Grote Snackfestijn wordt populairder. De eerste editie in Club Smederij in Tilburg trok 200 mensen, waarmee de zaak vol zat. Dit jaar vindt het evenement plaats in Tilburg, maar ook bij cultuurcentrum Brebl in Nijmegen, met ruimte voor zo’n 250 man.

het Grote Snackfestijn

Lennard Groenenboom rechts), bedenker van het Grote Snackfestijn

Verdere uitbreiding

Bij Groenenboom stromen ondertussen de reacties binnen. ‘Vorig jaar kregen we 25 duizend reacties en vlogen de tickets over de toonbank. Ik wordt nu de hele dag gebeld, ook door de media. Misschien hebben we volgend jaar wel drie of vier locaties, maar we willen wel de kwaliteit blijven leveren.’

Het Snackfestijn plus de silent disco kost 20 euro, groepen vanaf zes personen betalen 17,50 euro per ticket.


Reageer op dit artikel