nieuws

Kunstzinnige frikandellenwedstrijd tijdens Dutch Design Week

Snacks 526

Kunstzinnige frikandellenwedstrijd tijdens Dutch Design Week
Beeld: Facebook / Beerze

De frikandellen naar een hoger culinair platform krijgen; dat is het doel van de frikandellenwedstrijd van familiebrouwerij Beerze. Dit jaar zoekt de organisatie naar de kracht van de frikandel om maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

Voor het vierde jaar strijden ontwerpers, koks, kunstenaars en liefhebbers tijdens de Dutch Design Week om de felbegeerde hoofdprijs tijdens de frikandelcontest van Beerze. De frikandellen zijn soms ware kunstwerken, maar moeten wel eetbaar zijn én een goed verhaal vertellen. ‘Voor de rest is het vrijheid, blijheid’, aldus de organisatie.

Transuniversele frikandel

Dit jaar zoekt de jury, bestaande uit sterrenkok Dick Middelweerd, ontwerper Aart Van Asseldonk en frikandel-filantroop Jasper Langenhoff, naar ‘de transuniversele frikandel die bijdraagt aan meer vrijheid, gelijkheid en broederschap’.

De frikandellenwedstrijd van Beerze vindt plaats op maandag 21 oktober van 20.00 tot 23.00 uur bij Sectie-C in Eindhoven, een werkplaats voor kunstenaars, fotografen, muzikanten en andere creatievelingen.


Reageer op dit artikel