nieuws

Croquetten Boutique lanceert speciale sinterklaaskroket

Snacks 1091

Croquetten Boutique lanceert speciale sinterklaaskroket

Désirée Stroes en Brian Steevens van Croquetten Boutique hebben een bijzondere kroket voor Sinterklaas ontwikkeld: de Letter van Croquet, in drie varianten.

Croquetten Boutique in Utrecht heeft de Letter van Croquet ontwikkeld voor de airfryer en de oven. Er zijn drie verschillende vullingen: draadjesvlees, oude kaas en zoete mokka met hazelnoot. Die laatste heeft een herkenbare smaak. ‘Ze zeggen dat het lijkt op de chocolaatjes van Ferrero Rocher’, zegt Désirée Stroes.

Eindeloos geëxperimenteerd

De vorm is wat de kroket echt bijzonder maakt: de letter S. ‘De S van sint, de S van superlekker en de S van samen.’ De twee hebben het afgelopen jaar ‘eindeloos geëxperimenteerd en natuurlijk geproefd’.

‘Het was vooral een uitdaging om de vorm en het korstje goed te houden. Hij is natuurlijk wat groter dan een normale kroket en wat minder compact.’ De Letter van Croquet is 250 gram.

Past niet in de frituur

Voor de rest is de Letter van Croquet precies zoals alle andere exemplaren die Stroes en Steevens maken. Dat de kroket thuis niet in de frituur kan, heeft puur met de grootte te maken. ‘Hij past er gewoon niet in’, zegt Stroes.

De speciale kroket is vanaf 1 november verkrijgbaar. Mensen kunnen ‘m in de winkel kopen om thuis af te bakken en krijgen de kroket in bevroren toestand mee.


Reageer op dit artikel