nieuws

Chique frikandel ‘Le Frique’ ook bij Frietboutique

Snacks 774

Chique frikandel ‘Le Frique’ ook bij Frietboutique
Le Frique bij Frietboutique

Frietboutique heeft ‘Le Frique’ op de kaart gezet, een nieuwe frikandel die afgelopen zomer is ontwikkeld door een Rotterdamse bankier en een ICT-er. Met Frietboutique zijn er vier frituurspeciaalzaken waar Le Frique te krijgen is, in twee varianten.

Le Frique is een frikandel van Frank Tjepkema (bankier) en Pieter Stevense (ICT-consultant). De frikandellen worden bereid met varkens- en kippenvlees. De twee vrienden hebben het recept zelf ontwikkeld en de frikandellen worden gemaakt bij Piet de Wit Snacks in Zoetermeer.

Frikandel met venkelzaad

Er zijn twee varianten; Le Frique classique en Le Frique unique. De laatste is licht gekruid met venkelzaad. Frietboutique en Patat&More hebben gekozen voor de unique. Bij Pomms (Rotterdam) en B’tje Anders (Middelburg) zijn zowel de unique als de classique verkrijgbaar.

Smaak en mondgevoel

Met Le Frique willen de twee vrienden de frikandel chic maken. ‘Zoals het ooit begon’, zegt Pieter Stevense. ‘Het gaat ons om drie aspecten. We verbeteren de smaak door echt vlees te gebruiken en een zelf ontwikkelde kruidenmix. Daarna de structuur en daarmee het mondgevoel doordat we het vlees grover malen. En het imago van de frikandel. De nummer één-snack van Nederland verdient beter. Ik weet dat al die verhalen over de frikandel onterecht zijn, maar dat leeft wel bij mensen.’

Er is inmiddels ook een 30 gram borrel-variant van Le Frique. ‘De frikandel is toch een beetje van de borrelplank verdreven door de luxe bitterbal. Wij willen ‘m weer terugbrengen.’

Meer horecazaken

Stevense en Tjepkema gaan dit avontuur vooralsnog op part-time basis aan. ‘We zijn afgelopen zomer in Rotterdam begonnen en proberen via onze eigen netwerken horecazaken te vinden. We richten ons naast haute friture ook op borrelgelegenheden, strandtenten en cateraars. Hij kan in de zomer trouwens ook prima op de barbecue.’

De twee werken ook aan een hybride-model, waarbij een deel van het vlees wordt vervangen door zwammen. ‘Maar we willen eerst onze naam vestigingen met deze twee varianten.’


Reageer op dit artikel