nieuws

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Snacks 423

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s
Foto: McDonald's Canada

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen. McDonald’s zet bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario een plantaardige burger op het menu.

McDonald’s biedt de plantaardige burgers onder de naam PLT , wat staat voor ‘plant’, ‘lettuce’ en ‘tomato’. Dat zou een veganistische tegenhanger moeten worden van de bekende BLT-sandwich, waar de afkorting voor spek, sla en tomaat staat.

Recept speciaal voor McDonald’s

Beyond Meat stelde het recept van de plantaardige burger speciaal voor McDonald’s samen. De fastfoodgigant zegt dat ‘het recept voldoende ontwikkeld is om het door consumenten te laten proeven’. Het bedrijf wil de nieuwe burger voor twaalf weken uitproberen.

Andere fastfoodketens

Meerdere fastfoodketens tonen de laatste tijd interesse in plantaardige producten van Beyond Meat. Kiprestaurant KFC zei vorige maand lokale testen in de Verenigde Staten uit te voeren met een plantaardige ‘kip’ van de maker van vleesvervangers. Burger King heeft een veganistische burger van concurrent Impossible Foods op het menu staan in de VS.


Reageer op dit artikel