nieuws

Sterrenchef bedenkt vegan hotdog voor Hema

Snacks 990

Sterrenchef Moshik Roth, bekend van restaurant &Moshik** in Amsterdam, heeft een plantaardige hotdog ontwikkeld voor Hema. De vegan hotdog bevat negen verschillende groenten is volledig plantaardig, net als het broodje en de saus.

Sterrenchef bedenkt vegan hotdog voor Hema
De iconische hotdog van Hema is nu ook verkrijgbaar in een vegan variant.

De bekende hotdog van Hema is sinds kort dus verkrijgbaar in een volledig veganistische variant. Hema ontwikkelde de hotdog in samenwerking met &Samhoud food. Sterrenchef Moshik Roth is het creatieve brein achter de recepten van &Samhoud. ‘Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten en vinden het een eer om voor Hema een nieuwe icoon te ontwikkelen. De doelstelling was niet om een imitatie te maken van de huidige vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen van groente.’

De kleurrijke groente hotdog is 100% plantaardig en op basis van negen soorten groente met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine. De hotdog wordt ambachtelijk gemaakt, natuurlijk gerookt en bevat geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook de saus en het broodje zijn vegan. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: ‘Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. Groente als basis ingrediënt maakte het ontwikkeltraject uitdagend, omdat er weinig bestaande kennis voorhanden is. We zijn daarom extra trots op deze groente innovatie’.

Vegan ijs: trend of toekomst?

Vegan ijs: trend of toekomst?

Duurzaamheid betaalbaar maken voor iedereen

De gedachte achter de lancering van de plantaardige hotdog door Hema is dat consumenten steeds meer behoefte hebben aan een gezonder en duurzamer leven. Tjeerd Jegen, ceo: ‘Wij waren de eerste winkelketen die producten voor de gewone man betaalbaar maakte en de eerste keten waar mensen in een restaurant bediend werden. Nu willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland.’

Vegan hotdog te koop in alle vestigingen

De vegan groente hotdog is eerst in tien Hema-filialen te koop, maar wordt snel uitgerold naar de andere filialen. Op dit moment is de vegan hotdog verkrijgbaar in de filialen Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven – Centrum, Groningen – Paddepoel, Almere – Stad, Amsterdam Osdorp, Harderwijk, Nijmegen centrum en Maassluis.

Reageer op dit artikel