nieuws

Snackmuur op sterrenniveau tijdens Zwarte Cross

Snacks 618

De snackmuur op de Zwarte Cross is van Rik Jansma, chef en eigenaar van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk. De muur krijgt de naam ‘Le Clique Claque’. Uitgebreid tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross in ‘ster’restaurant ‘Le Carburateur’, maar voor de snelle trek ontwikkelde de sterchef snacks met diverse ingrediënten, waaronder streekproducten. Toekomst van […]

Snackmuur op sterrenniveau tijdens Zwarte Cross

De snackmuur op de Zwarte Cross is van Rik Jansma, chef en eigenaar van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk. De muur krijgt de naam ‘Le Clique Claque’. Uitgebreid tafelen kan al jaren op de Zwarte Cross in ‘ster’restaurant ‘Le Carburateur’, maar voor de snelle trek ontwikkelde de sterchef snacks met diverse ingrediënten, waaronder streekproducten.

Toekomst van festivalcatering

‘Het gegeven dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt probeerde hij met de grond gelijk te maken’, zo meldt de organisatie achter de Zwarte Cross. Tante Rikie, de officieuze festivaldirectrice van de Zwarte Cross, mocht als eerste een kijkje nemen in de toekomst van festivalcatering en testte de stersnacks: ‘Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk.’

De snackmuur wordt onder meer gevuld met Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham, gepocheerd hoeve-ei met kaviaar en bieslookmayonaise en croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum.

To go op niveau

Rik Jansma, chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk en tevens voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland: ‘Een to go op niveau: dat is toch waanzinnig. Een sterrengerecht voor onderweg.’

220 duizend bezoekers

De Zwarte Cross is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019.

Om een idee te geven: alleen al op de Zwarte Cross worden 66 bars geëxploiteerd en werkt de organisatie samen met 32 verschillende cateraars, voornamelijk uit de regio, die op hun beurt weer de in totaal 120 foodpunten exploiteren. Het aanbod variëert van friet en hamburgers tot veganistische salades en maaltijden op sterniveau in restaurant Le Carburateur.

Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019.


Reageer op dit artikel