nieuws

Roy’s Krokantje levert 2650 euro op, fabrikanten tonen interesse

Snacks 804

Roy’s Krokantje levert 2650 euro op, fabrikanten tonen interesse
Roy's Krokantje geserveerd in stukjes met guacamole, en een variant met chili

Roy’s Krokantje heeft 2650 euro opgeleverd voor het Prinses Máxima Centrum. De moeder van Roy Holzapfel, de bedenker van de bijzondere frikandel die in september 2018 overleed aan de gevolgen van kanker, zegt benaderd te zijn door twee fabrikanten.

Roy’s Krokantje is sinds mei te koop bij AnyTyme An de Zijtak in Nieuw-Amsterdam. De frikandellen kosten € 2,50 en de gehele opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Martine Prins, de moeder van Roy, heeft de cheque persoonlijk overhandigd. Dat meldt RTV Drenthe. ‘Ze gaan het gebruiken voor de kinderen die daar zijn, om hun verblijf wat aangenamer te maken’, aldus Prins.

Interesse

Ze laat ook weten dat ze is benaderd door twee fabrikanten, die volgens haar ‘heel enthousiast’ waren na het proeven van Roy’s Krokantje. ‘Over veertien dagen hoor ik meer’, zegt ze tegen RTV Drenthe.

Frikandel met nachochips

Roy Holzapfel overleed in september 2018 op 17-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij bedacht de snack – een frikandel gepaneerd met nachochips – vlak voor zijn overlijden. Samen met zijn moeder heeft AnyTyme An de Zijtak in Nieuw-Amsterdam zijn idee werkelijkheid gemaakt.


Reageer op dit artikel