nieuws

Beyond Meat gaat plantaardige hamburgers in Nederland maken

Snacks 1072

Beyond Meat gaat plantaardige hamburgers in Nederland maken

De Amerikaanse fabrikant van plantaardige vleesvervangers Beyond Meat gaat een fabriek in Nederland bouwen. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat, dat nu al distributeur is van het Amerikaanse merk.

Begin volgend jaar moeten de eerste vegetarische hamburgers van de band rollen in Zoeterwoude. De fabriek levert nieuwe banen op, maar hoeveel dat er zijn kunnen de twee bedrijven nog niet zeggen.

Sneller leveren

Beyond Meat wil met de productie in Europa de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen, doordat transport vanuit de VS niet meer nodig is. Ook kan de onderneming zijn producten sneller leveren in Europa.

Diego’s en Thrill Grill

De burgers van Beyond Meat moeten qua smaak en textuur lijken op vlees, hoewel ze van plantaardige producten zijn gemaakt. Onder meer Diego’s in Rotterdam heeft de hamburger en hot dog van Beyond Meat op de kaart staan, en ook hamburgerketen Thrill Grill van Robert Kranenborg heeft de burger in het assortiment.

Albert Heijn

De producten van Beyond Meat liggen zijn ook te koop in de retail, bij Albert Heijn. Zandbergen levert de burgers ook aan AH-zuster Delhaize in België en de Britse supermarktketen Tesco.


Reageer op dit artikel