nieuws

Plaza lanceert vega campagne met Remia en Van Geloven

Snacks 422

Plaza lanceert vega campagne met Remia en Van Geloven
De Vegacorn speciaal.

Plaza start in de maand mei de campagne ‘Vega bij Plaza’, met vegetarische en veganistische producten in samenwerking met Remia en Van Geloven. De formule hoopt echter dat vegetarische producten een vaste plek krijgen in het cafetaria-assortiment.

Het vegetarische assortiment van Plaza bestaat uit een friet met topping, de Vega Royal, met vegetarische reepjes van Encko. Daarnaast is er een broodje vegakroket, met een mosterd van Remia, een vegakroket, champignons en ratatouille.

Er is een vegacorn speciaal, met Remia Like Mayo en curry en lente-ui. Ten slotte is er een souffleburger: een broodje Van Dobben kaassouffle met sla, satésaus en ananas.

Plaza

Broodje Boeren vegakroket

‘Vegetarische trend zet door’

‘We zien dat de vegetarische en veganistische trend steeds meer doorzet’, zegt Rob Doorn, formulemanager Plaza en Big Snack. ‘Deze producten zullen vooralsnog geen hardlopers worden, maar een cafetaria moet ze wel in het assortiment hebben, vind ik. In veel huishoudens is er wel één gezinslid die bewust met vlees omgaat. Vaak is het één van de kinderen die bewust vegetarisch of veganistisch is. Die zorgt dan voor een rem op de bestelling als er bij de cafetaria geen opties zijn. Dan bestelt het gezin dus ergens anders.’

Bewuste vleesconsumptie

Volgens Doorn zijn vegetarische producten in de toekomst een wezenlijk onderdeel van het eetpatroon. ‘Bewust omgaan met vleesconsumptie begint in de jeugd en zet door als ze ouder zijn. Vlees eten zoals we dat vroeger deden, dat zal in de toekomst niet meer gebeuren, daar ben ik van overtuigd.’

Verder dan campagne

Vega bij Plaza is een campagne voor de maand mei, maar Doorn hoopt dat ondernemers het breder op gaan pakken. ‘Ik ga er wel vanuit dat er meteen ondernemers zijn die dat doen. Ik denk dat je als cafetaria een assortiment moet inrichten waardoor ook die doelgroep bij jou aan z’n trekken komt. Mijn droom is dat elke Plaza een vegetarisch assortiment presenteert.’

Niet veganistisch

Plaza kiest er bewust voor om een Vega lijn te presenteren, niet veganistisch of vegetarisch. ‘Vegan is echt een aparte tak van sport. Daarbij kun je je kleine foutjes niet veroorloven. Deze gerechten zijn vegetarisch, en waar het kan vegan, zoals sauzen en eventueel het broodje.


Reageer op dit artikel