nieuws

Pierre Wind presenteert pestofrikandel voor Family en Foodmaster

Snacks 1428

Pierre Wind presenteert pestofrikandel voor Family en Foodmaster
De pestofrikandel als onderdeel van een proeverij, samen met een grove frikandel.

Tv-kok Pierre Wind heeft tijdens het jubileumfeest van FHC Formulebeheer zijn eigen pestofrikandel gepresenteerd. De frikandel is samen met nog vier gerechten in ieder geval van april tot en met juni verkrijgbaar bij Family en Foodmaster.

De pestofrikandel, die Pierre Wind presenteerde tijdens het jubileumfeest van FHC Formulebeheer in de Efteling, is een frikandel speciaal met pestomayonaise, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Hij is los te verkrijgen, in een broodje en als proeverij: een half broodje pestofrikandel en een half broodje grove frikandel. De pestofrikandel is ontwikkeld in samenwerking met GoodLife Foods (voorheen Izico).

Liefde voor de frikandel

Het is altijd een droom geweest van Pierre Wind om een eigen frikandel speciaal te maken. ‘Ik mocht ter ere van het 25-jarig jubileum vijf gerechten verzinnen’, zegt Pierre Wind. ‘Ik had echter één wens. De frikandel is mijn grote liefde, en ik wilde heel graag een eigen frikandel speciaal ontwikkelen. Ik vraag me al jaren af waarom er in een frikandel niet bijvoorbeeld een uitje zit, of een vulling. Je hebt wel frikandellen met verschillende toppings, maar niet eentje die van binnen echt anders is.’

Zo simpel mogelijk

Wind maakte verschillende varianten. ‘Onder meer een frikandel met sinaasappelsap en popcorn erbovenop. Die was heel lekker, maar over de pestofrikandel was iedereen enthousiast. Hij smaakt naar pesto, je krijgt er echt een gevoel van vakantie bij. Ik heb geprobeerd om het zo simpel mogelijk te houden en nagedacht over wat mensen graag willen. Ik heb alle vertrouwen gekregen en ik vind het een hele eer om dit te mogen doen.’

De pestofrikandel is de komende drie maanden alleen bij Foodmaster en Family verkrijgbaar. Bij groot succes introduceert GoodLife de frikandel voor de gehele markt.

Family Foodmaster FHC Formulebeheer

(C)Roel Dijkstra-Vlaardingen – Foto Dennis Wisse

Salade met knettersuiker

Naast de frikandel heeft Wind voor Family een golden hamburger met bladgoud, een geitenkaassalade met knettersuiker, een variatie op de kapsalon met een lekkerbek en schudfriet ontwikkeld. Dit is friet die op smaak wordt gebracht met een kruidenmix. Consumenten hebben de keuze uit Arabic (ras el hanout), Mexican (Tex Mex kruiden) en Party (koekkruiden en poedersuiker).

Golden burger met bladgoud.

 

Geitenkaassalade met knettersuiker.

 

Kapsalon met lekkerbekje.

25 jaar FHC

FHC Formulebeheer viert op 25 maart haar 25-jarig bestaan in de Efteling. Ondernemers kregen na afloop een kookboek mee met recepten van de afgelopen jaren en tips van Pierre Wind.

FHC Formulebeheer werd 25 jaar geleden opgericht door Wim Markwat. In 2008 nam zijn zoon Ralph Markwat het bedrijf over. Vandaag de dag heeft de organisatie zo’n 125 aangesloten franchiseondernemers en vier formules onder haar vleugels. Het begon in 1994 met Family. Drie jaar later kwam daar Foodmaster bij. Sinds 2009 beheert FHC ook schoolcateringformule Vital4Skool. In 2018 kwam daar #TGTHR Bind by food bij, de cateraar van het ROC van Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel