nieuws

Ook Diego Buik probeert de beste hamburger ter wereld te maken

Snacks 646

Ook Diego Buik probeert de beste hamburger ter wereld te maken
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Na Olaf Oldenburg van Ter Marsch & Co heeft nu ook hamburgerkoning Diego Buik besloten om zijn beste hamburger in de strijd te gooien tijdens het World Food Championship in de Verenigde Staten. Hij heeft een wild card gekregen, en het idee is om daar een zogenaamde smashed burger te maken.

Diego Buik, die onlangs zijn eigen hamburgerrestaurant Diego’s opende in Rotterdam en in 2017 de duurste hamburger te wereld maakte, reist in oktober van dit jaar af naar Dallas, Texas om deel te nemen aan de hamburgerwedstrijd van de World Food Championships.

De World Food Championships wordt sinds 2012 georganiseerd. Vorig jaar waren er meer dan 500 teams met in totaal meer dan 1500 deelnemers. Naast de hamburgerwedstrijd zijn er nog tien competities, waaronder dessert, sandwich, barbecue en seafood. De categoriewinnaars gaan naar huis met 10 duizend dollar. De overall winnaar krijgt een ton.

Hoe gekker, hoe beter

Olaf Oldenburg van Ter Marsch & Co doet nog één keer mee, omdat hij denkt dat de Amerikanen niet klaar zijn voor de culinaire, Europese versie van de hamburger. ‘En daarom maak ik ook geen Europese hamburger’, zegt Buik lachend. ‘Dat doe ik bij Diego’s ook niet. Die hamburger met bugels en kaasdip is daar een goed voorbeeld van. Hoe gekker, hoe beter.’

Diego’s geeft hamburgers een ander gezicht

Diego’s geeft hamburgers een ander gezicht

Smashed burger is populair

Volgens Buik is de smashed burger momenteel erg populair in Amerika. Dat is ook de richting die hij op wil met zijn hamburger. ‘Je maakt een gehaktbal en die duw je plat op een zo heet mogelijke bakplaat. Je krijgt dan aan alle kanten een krokant korstje, bite in je vlees. Dat is hoe Amerikanen hun burger tegenwoordig graag eten.’

Diego's

Hamburger met Bugels en kaasdip, bij Diego’s in Rotterdam. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Samenwerken

De hamburgerkoning is op zoek naar sponsoren. ‘Zo’n reis is natuurlijk niet goedkoop. Maar het hoeft niet altijd om geld te gaan. Het gaat ook om binding en naamsbekendheid. Dat werkt, die Amerikanen hebben ook vaak grote merken op hun jasjes geborduurd. En misschien kan ik op een andere manier samenwerken met partijen waardoor we onze kansen vergroten.’

Diego Buik gaat met een team van 16 tot en met 20 oktober naar Dallas om de strijd aan te gaan.


Reageer op dit artikel