nieuws

McDonald’s test veganistische McNuggets

Snacks 1309

McDonald’s test veganistische McNuggets
Foto: McDonald's

McDonald’s zet nieuwe stappen in de ontwikkeling van veganistische snacks. De nieuwste uitvinding op dit gebied: veganistische McNuggets.

De nuggets zijn in een aantal McDonald’s-vestigingen in Noorwegen geïntroduceerd. De veganistische nuggets zijn gemaakt met aardappelpuree, kikkererwten, uien, wortel en maïs. Er is ook een veganistische sandwich verkrijgbaar, genaamd The Veg McFeast.

Vegetarische burgers lopen goed

Hoewel de veganistische McNuggets niet in Nederland zijn te krijgen, sluit McDonald’s Nederland niet uit dat ze in de toekomst wel aan het menu worden toegevoegd, zegt een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. Deze laat ook weten dat de drie vegetarische burgers drie keer zoveel verkocht worden als de groenteburger in het verleden, en dat de keten nadenkt over uitbreiding van de vegetarische opties.

McFalafel en vegan Happy Meal

In de afgelopen jaren heeft de fastfoodketen in verschillende landen een aantal vegetarische en veganistische snacks gelanceerd. In januari van dit jaar werd in Zweden de McFalafel geïntroduceerd. Rond diezelfde tijd kwam McDonald’s in het Verenigd Koninkrijk met een vegan Happy Meal, met daarin een tortilla gevuld met groenten en, rijst en tomatenpesto.

De eerste veganistische burger van de keten verscheen in 2017 in Finland: de McVegan.


Reageer op dit artikel