nieuws

AnyTyme Harwig wint Burger Battle

Snacks 151

Martin van Beusichem van AnyTyme Harwig heeft de AnyTyme Burger Battle 2019 gewonnen. De jury prees zijn Dubbelpretburger vanwege de verrassende smaken en toepasbaarheid.

AnyTyme Harwig wint Burger Battle

De eigenaar van AnyTyme Harwig in Den Ham maakte zelf zijn burgerpatties van Aberdeen Angus. Van Beusichem koos daarnaast voor een brioche bun en ingrediënten die bij ieder formulevestiging wel aanwezig zijn. De burger is opgebouwd met twee burgerpatties, sla, augurk, tomaat en beenham.

De bun is licht getoast de onderkant wordt ingesmeerd met een beetje mosterd. Opmerkelijk is dat hij er geen gebakken ei, maar een gekookt ei aan toevoegde. ‘Verrassend en erg lekker’, zo oordeelde de jury. De burger werd afgemaakt met jambalasaus.

De AnyTyme-ondernemer uit Den Ham noemt zijn hamburger de Dubbelpretburger, ten eerste vanwege de twee burgerpatties die erop zitten, die de burger hoog maken. ‘De pret zit in de brutowinstmarge’, zegt Van Beusichem. ‘Want ik ben niet alleen kok, maar ook ondernemer.’

De Dubbelpretburger komt binnenkort op de kaart bij AnyTyme Harwig. De winnende burger wordt ook binnen de hele formule uitgerold.

Creamy mushroom

Als tweede eindigde de winnaar van vorig jaar, Vincent Oud van AnyTyme Lelystad. De hamburgerspecialist gooide hoge ogen met zijn creamy mushroom, een hamburger met onder meer brie, zongedroogde tomaat, bospaddenstoelen, walnoot in pesto.

Honing-mosterdsaus

Gerjan Schutten van AnyTyme GJ Erica in het Drentse Erica pakte het brons met een soortelijke burger, maar met honing-mosterdsaus en bacon. Hij was de enige deelnemer die bruin brood gebruikte.

De AnyTyme Burger Battle vond plaats bij Studio Senses in Zwolle. In totaal deden acht ondernemers mee aan de jaarlijke formulewedstrijd. Een aantal van hen deed ook mee aan de Ice Battle. De top-3 van de Burger Battle doet volgend jaar mee aan de Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava 2020.

Reageer op dit artikel