nieuws

‘Varkentje eet appel’ wint vakwedstrijd Lekker Anders

Snacks 110

Anouska Hendriks heeft met haar lunchgerecht ‘Varkentje eet appel’ de vakwedstrijd ‘Lekker Anders’ gewonnen op de Horecava 2019. De vakwedstrijd is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden. 

‘Varkentje eet appel’ wint vakwedstrijd Lekker Anders
Foto: Tamara Verheij

De vakjury van Lekker Anders prees het winnende lunchgerecht vanwege ‘de enorme smaaksensatie’ ondanks het beperkt aantal ingrediënten van vijf stuks. ‘Varkentje eet appel’ was volgens de jury een mooi uitgebalanceerd broodje met gerookte ribeye, appels en gedroogde vijgen in combinatie met een smaakvolle dressing van port en balsamico.

Anouska Hendriks werkt bij Lunchcafé De Zoetelaar, een dagbestedingslocatie van zorginstelling Ipse de Bruggen in Zoetermeer.

Philip van der Sar van Stads Koffyhuis in Delft werd tweede en Casper van der Linde – van Sophie Revalidatie in Delft eindigde als derde.

De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht Lekker Anders, vlnr: Casper van der Linde (2), Anouska Hendriks (1) en Philip van der Sar (2). Foto: Tamara Verheij.

Arbeidsbeperking

De categorie Lekkers Anders is specifiek bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking. De opdracht is om live op het podium van vijf identieke lunchgerechten te bereiden. De jury let daarbij onder meer op gezondheid en calorieën.

Er deden dertien kandidaten mee aan Lekkerste Lunchgerecht Anders. De wedstrijd is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

Reageer op dit artikel