nieuws

Ter Marsch & Co meldt primeur met prijswinnende plantaardige burger

Snacks 304

Ter Marsch & Co viert het vijfjarig bestaan met de introductie van een 100 procent plantaardige burger: ‘Natural Happiness’. Deze komt op 12 januari op de kaart, maar heeft op de Horecava al een prijs gewonnen.

Ter Marsch & Co meldt primeur met prijswinnende plantaardige burger

Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft een 100 procent plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse ‘Moving Mountains’. Dit is een specialist op plantaardig gebied en vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. De burger is volgens Ter Marsch & Co niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill.

Nederlandse ingrediënten

Moving Mountains ontwikkelde een burger-patty bestaande uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen. De hamburger is een combinatie van voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij die is opgezet in samenwerking met bakker Edwin Klaassen.

Prijs

Bijzonder is dat chef-kok Olaf Oldenburg van Ter Marsch & Co met deze plantaardige burger de sponsorprijs van Hanos in de wacht sleepte tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2019, in de categorie Lekkerste Hamburger. Oldenburg was de enige in deze categorie die een 100 procent plantaardige hamburger presenteerde.

Meer vraag

‘Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn’, aldus eigenaar Pim de Lange. ‘Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig? Hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten.’

Sissen op de grill

Daarop ging chef Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. ‘We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill’, aldus Oldenburg. De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co.

De plantaardige hamburger is vanaf 12 januari verkrijgbaar bij Ter Marsch & Co in Rotterdam. De vestiging in Amsterdam is tot mei 2019 gesloten voor een grootschalige renovatie.

Reageer op dit artikel