nieuws

Talal Hasan wint Lekkerste Lunchgerecht On the Move

Snacks 200

Talal Hasan heeft de vakwedstrijd ‘Lekkerste Lunchgerecht’ gewonnen in de categorie On the Move. Hasan pakte de titel tijdens de Horecava met zijn creatie ‘Less is more’.

Talal Hasan wint Lekkerste Lunchgerecht On the Move
Foto: Tamara Verheij

Hasan werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk Libanees flatbread. In zijn gerecht gebruikte hij onder meer falafel, tomaat, augurk, aubergine, jalapeno en zelfgemaakte tahinasaus.

Foto: Tamara Verheij

Karim Houmachi van B Course Schiphol eindigde als tweede. Monique Soomers, werkzaam bij Rotterdam Airport pakte de derde plaats.

High traffic

De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werken bij bedrijven op hightrafficlocaties.

Uniek en spraakmakend

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen zes minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette daarbij op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar het ging vooral om het unieke en spraakmakende karakter van het gerecht.

Acht professionals deden mee aan de vakwedstrijd, die wordt georganiseerd door stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

lekkerste lunchgerecht on the move

De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht On the Move, vlnr: Karim Houmachi (2). Talal Hasan (1) en Monique Soomers (3). Foto: Tamara Verheij

Foto's

Reageer op dit artikel