nieuws

Laurentz Craane prolongeert titel Lekkerste Hamburger

Snacks 290

Laurentz Craane van Iveau Burger & Wijnbar is tijdens de Horecava winnaar geworden van de Lekkerste Hamburger 2019. Daarmee prolongeert de chef zijn titel van vorig jaar. Het was de derde keer dat hij als winnaar het podium van de Lekkerste Wedstrijden verliet.

Laurentz Craane prolongeert titel Lekkerste Hamburger

Laurentz Craane, sinds vier jaar chef bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem, behaalde de eerste plaats tijdens de wedstrijd Lekkerste Hamburger met de Angry Angus. Dit is een Black Angus-burger met onder meer huisgemaakte IPA barbecue ketchup, ingelegde mango-augurk, cajun gemarineerde tomaten, Iberico pulled pork en Dorito-kruimels. De bun is een brioche broodje van bakkerij Tom van Otterloo, eveneens in Arnhem.

Uitdaging

‘Het was toch wel weer moeilijk om iets unieks te maken van de bekende hamburgeringrediënten, zeker omdat ik al een aantal keer heb meegedaan’, zegt Craane. Ik vind zelf de mango-augurk, de pulled pork, de cajuntomaten en de IPA barbecue ketchup uniek. Ik had eerst apart ketchup en barbecuesaus gemaakt. Maar de één was te zoet en de ander te zuur. Dus heb ik ze samengevoegd, en daar de IPA eraan toegevoegd. Dat bier heeft ook een toon van mango, vind ik zelf.’

Combinatie

Volgens Craane heeft de combinatie van ingrediënten de doorslag gegeven. ‘Ik denk dat de jury heeft gezegd dat de smaken op zich lekker zijn,  maar dat ze ook goed bij elkaar passen. Dat vind ik zelf ook belangrijk. Ik moet eerst tevreden zijn over alle ingrediënten apart, en dan ga ik fine tunen als alles bij elkaar komt.

Drie keer goud

Het is de derde keer dan Craane de titel de Lekkerste Hamburger binensleept tijdens de Horecava. . Hij deed dat ook in 2016 en 2018. In totaal heeft hij nu vier keer meegedaan met de wedstrijd.

De tweede plek van de Lekkerste Hamburger was voor Michiel Houdkamp van Firma Pickles in Utrecht voor zijn Bizondere Burger. Het brons ging naar Jelle Hovens van Traiteur Slagerij de Goeij met zijn hamburger ’80/20′.

De drie winnaars van de Lekkerste Wedstrijden. Vlnr: Jelle Hovens (3), Laurentz Craane (1) en Michiel Houdkamp (2)

Sponsorprijzen

Er werden ook twee sponsorprijzen uitgereikt. Carl Siegert van Bakkerij Carl Siegert in Harmelen gaf de prijs aan Michiel Houdkamp van Firma Pickles in Utrecht voor zijn Bizondere Burger. De sponsorprijs van de Hanos was voor Olaf Oldenburg van Ter March & Co in Amsterdam voor zijn hamburger ‘Natural Dutch Happiness’.

Foto's

Reageer op dit artikel