nieuws

Juriaan Swanink wint Lekkerste Maaltijdsalade

Snacks 164

Juriaan Swanink maakt De Lekkerste Maaltijdsalade. Hij won tijdens de Horecava met zijn ‘Vis op het droge’ deze vakwedstrijd. Juriaan werkt bij Vitam Catering in Schijndel.

Juriaan Swanink wint Lekkerste Maaltijdsalade

De vakjury prees de winnende maaltijdsalade vanwege de fraai opmaak, bijzonder palet aan kleuren, maar bovenal de fijne smaken waar je na iedere hap mee verrast werd. De maaltijdsalade bestond uit diverse soorten biet, anijs champignons, bospeen, roodlof en makreel.

Spraakmakend karakter

De vakwedstrijd De Lekkerste Maaltijdsalade is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

Lekkerste Maaltijdsalade

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 6 deelnemers deel. De vakwedstrijd om De Lekkerste Maltijdsalade van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

De Lekkerste Maaltijdsalade

Top 3: Juriaan Swanink (midden), Roland Biermans, Vitam Catering (2e) en Floyd Meulenbeld, Eurest, Amsterdam (3e)

 

 

Reageer op dit artikel