nieuws

Juanita Hoepel van Chez Jan maakt Lekkerste Hotdog

Snacks 193

Na een tweede plek vorig jaar, pakte Juanita Hoepel van foodtruckaanbieder Chez Jan dit jaar de titel in de strijd om de Lekkerste Hotdog. Met een eigen ontwikkeld broodje en worst van Brandt & Levie liet ze de competitie achter zich.

Juanita Hoepel van Chez Jan maakt Lekkerste Hotdog

De winnende creatie bij de Lekkerste Hotdog 2019, Formidable, bestaat uit de smaken van een kaasplankje: blauwe kaas, walnoot en honing, legt bedenker Juanita Hoepel van Chez Jan uit. ‘Ik wilde de foodtrend van het combineren van zoet en hartig vertalen naar een hotdog.’

De vakjury: ‘midden in de trend van zoet en hartig heeft Juanita een hotdog gemaakt met blauwe kaas en honing met mosterd. Een smaaksensatie in een broodje dat zo hanteerbaar is, dat je deze ook op de fiets zonder morsen zou kunnen eten.’

Na Juanita Hoepel van Chez Jan in Rotterdam eindigde Robbert de Veen van de Daltons in Voorthuizen als tweede, Lola Berendsen van Iveau burgers & Wijnbar in Arnhem werd derde.

Juanita Hoepel is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden

Juanita Hoepel is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden

Chez Jan is een cateringconcept met drie foodtrucks, die op festivals, evenementen en zakelijke bijeenkomsten staan. Voor al hun hotdogs gebruiken ze worsten van Brandt & Levie, een varkensworst en een runderworst. Voor het broodje stapte ze naar de Rotterdamse bakker Jordy’s Bakery, waar ze veel respect voor heeft. ‘We hebben zeker drie maanden besteed aan de ontwikkeling van het broodje. Dat is een essentieel onderdeel van een hotdog.’

De worst is uiteraard de basis, zegt Hoepel, maar het broodje moet daar complementair aan zijn. ‘Als dat broodje klopt, heb je 70 of misschien wel 80 procent van je hotdog.’ De winnende creatie van de Lekkerste Hotdog 2019, Formidable, is er één met klassieke smaken: een hotdog met blauwe kaas, walnoten, rucola en honing-mosterd.

Foto: Tamara Verheij

Zenuwen

Bij haar eerste deelname aan de wedstrijd, vorig jaar, was Hoepel erg zenuwachtig en kon ze niet genieten van de wedstrijd. ‘Nu was ik veel meer ontspannen en kon ik echt genieten en met de andere deelnemers praten.’

 

Juanita Hoepel wint een geldbedrag van 250 euro, een jaarabonnement op vakblad Snackkoerier en uiteraard een grote beker. Ook zal ze dinsdagmiddag haar opwachting maken in het radioprogramma van Gijs Staverman op NPO Radio 2.

In de voorbereiding op de Lekkerste Hotdog 2019 sprak Snackkoerier al met de mede-eigenaar van Chez Jan, wat Juanita Hoepel samen met Marcel van den Ouden sinds 2017 heeft.


 

Foto's

Reageer op dit artikel