nieuws

Croquetten Boutique ontwikkelt kroketten voor de airfryer

Snacks 397

Désirée Stroes en Brian Steevens van Croquetten Boutique zijn bezig om hun kroketten geschikt te maken voor de airfryer. Steeds meer consumenten vragen ernaar, zeggen de ondernemers.

Croquetten Boutique ontwikkelt kroketten voor de airfryer
Désirée Stroes van Croquetten Boutique. Foto: Herbert Wiggerman

Croquetten Boutique verkoopt naast de kroketten in de zaak ook kroketten aan consumenten voor thuisgebruik en aan de horeca. ‘Er is steeds meer vraag naar airfryer-kroketten’, zegt Désirée Stroes. ‘Vooral van consumenten. Vijf van de tien vragen of ze de kroketten ook in de oven of de airfryer kunnen bereiden.’

Dun korstje

De ondernemers zijn nu aan het testen met het voorfrituren en invriezen. Daarbij is het belangrijk dat de kroketten het dunne korstje behouden waar Croquetten Boutique veel waarde aan hecht. ‘Dus niet dubbel of driedubbel paneren, wat vaak gebeurt bij airfryer-snacks’, zegt Brian Steevens. ‘Dat willen we niet. We hebben een extra stap tijdens het paneren, waardoor hij krokant wordt en niet taai.’

Kleine aanpassingen

Volgens Steevens is de airfryer-kroket bijna klaar. ‘We moeten nog een paar kleine aanpassingen doen. We leveren ze nu al aan een restaurant dat zelf geen frituur heeft. Zij hebben een professionele oven, met meer kracht dan de ovens bij mensen thuis. De reacties zijn goed. En we hebben de kroketten meegegeven aan mensen met een airfryer thuis. Die reacties wachten we af.’

Croquetten Boutique groeit; ondernemers zoeken productiekeuken

Croquetten Boutique groeit; ondernemers zoeken productiekeuken

Draadjesvleeskroket

De eerste kroket die geschikt is voor de airfryer, is de draadjesvleeskroket van Croquetten Boutique. Volgens Steevens zullen gasten in de zaak het verschil niet proeven. ‘Het recept is hetzelfde, we hebben alleen een extra stapje tijdens het paneren.’ Het streven is om ook een assortiment mini-kroketjes voor de airfryer te ontwikkelen.

Thuisbezorgd

Uiteindelijk is het de bedoeling dat consumenten de kroketten – zowel vers als voorgebakken – ook online kunnen bestellen en thuisbezorgd kunnen krijgen. ‘Het wordt steeds meer bekend dat we kroketten voor thuisgebruik en de horeca verkopen’, zegt Steevens. ‘Rond de feestdagen lopen mensen hier met volle dozen de deur uit. Met online bestellen en bezorgen kunnen ook mensen buiten Utrecht onze kroketten eten.’

Reageer op dit artikel