nieuws

Tante Nel start met veganistische snacks: ‘Een grote stap’

Snacks 352

De Rotterdamse snackbar Tante Nel heeft vanaf nu twee veganistische snacks op het menu staan. Eigenaar Kevin de Roos is al een tijdje bezig met deze stap, maar zegt er nu pas echt klaar voor te zijn.

Tante Nel start met veganistische snacks: ‘Een grote stap’

Tante Nel serveert de veganistische bitterbal en kroket van Oma Bobs. ‘En die zijn gruwelijk lekker’, zegt Kevin de Roos. ‘Ze hebben de smaak van rundvlees. En dan vind ik het ook de moeite waard om veganistische snacks op de kaart te zetten.’

Serieuze aanpak

De Roos wilde al een tijdje veganistische snacks aanbieden, maar liep in de keuken tegen logistieke problemen op. ‘Sommigen denken er misschien makkelijk over, maar ik vind dat we dat serieus aan moeten pakken. Ik zie bij sommige zaken dat de vegan snacks in dezelfde ketel als de andere snacks worden gefrituurd. Dat is niet echt vegan. Ik wilde het pas doen als het ook echt apart kon.’

Geen losse frituur

Dat bleek een flinke uitdaging voor Tante Nel. ‘We kunnen er wel een losse frituur bij zetten, maar dat wordt binnen de kortste keren een rotzooi. Dat heeft ons al die tijd ervan weerhouden.’ Totdat hij erachter kwam dat bakwandenleverancier Qbtec een mandje had dat De Jong kon gebruiken in de ronde ketel waar de friet in wordt voorgebakken. ‘Daar kwam ik een maand geleden pas achter.’ Nu is deze ketel gereserveerd voor de veganistische snacks.

Vraag neemt toe

De ondernemer merkt dat de vraag naar vegan toeneemt. ‘Afgelopen zomer organiseerden we een vegan party met Oma Bobs en Loopuyt, onze gin-merk. Dat was een groot succes. Mensen willen niet elke dag vlees eten. En sommigen vragen er echt naar. We hebben bijvoorbeeld een kroket met truffel, en daar zit gelatine in. Sommigen eten dat wel, en anderen niet. En we hebben al een tijdje vegan mayonaise van Remia. Daar wordt goed op gereageerd.’

Grote stap

De Roos noemt het veganistische snackaanbod een grote stap. Het is daarbij nog afwachten of het echt een succes wordt. ‘Het is nu nog een kostenpost omdat we de hele dag een frituurketel aanzetten waar nu nog niet veel in gefrituurd wordt.’ Tante Nel heeft het nieuws inmiddels gedeeld op de site en op Facebook. De Jong trekt een half jaar uit om te kijken of de veganistische snacks ook echt aanslaan.

Reageer op dit artikel