nieuws

De Haagsche Croquetterij en De Prael presenteren bierbitterbal

Snacks 552

Liefhebbers van bier en bitterballen in Den Haag kunnen vanaf deze week de voor hun perfecte bitterbal proeven: de Haagsche Bierbitterbal. De snack is ontwikkeld door De Haagsche Croquetterij, Brouwerij De Prael en biersommelier Arvid Bergström.

De Haagsche Croquetterij en De Prael presenteren bierbitterbal

Welk bier van De Prael is gebruikt in de bitterbal, wordt op donderdag 13 december bekendgemaakt tijdens de lancering van de Haagsche Bierbitterbal bij Brouwerij De Prael in Den Haag. Deze locatie opende in april van dit jaar de deuren, na het succes van de brouwerij in Amsterdam.

De Haagsche Croquetterij

De borrelhapjes in de nieuwe brouwerij komen van De Haagsche Croquetterij. De Prael werkt met mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt en zag kans om deze groep ook kennis te laten maken met dat bedrijf. De Haagsche Croquetterij van oprichter Tom de Heij heeft in twee jaar tijd veel bekendheid gecreëerd in de Haagse horeca en ver daarbuiten. De Heij raakte enthousiast en zag in deze volgende stap van de samenwerking De Haagsche Bierbitterbal ontstaan.

Biersommelier

De twee schakelden de hulp in van biersommelier Arvid Bergström. Hij is tevens auteur en zijn nieuwe boek heet Bier en Bitterballen. Daarvoor vroeg Bergström de hulp van De Haagsche Croquetterij. Als tegenprestatie heeft Bergström het bier uitgekozen voor in de bitterbal. Het recept is straks te vinden in het kookboek, dat begin 2019 uitkomt.

Reageer op dit artikel