nieuws

Nederland viert Nationale Krokettendag

Snacks 2849

Het is vandaag, 9 oktober, Nationale Krokettendag in Nederland. Verschillende fabrikanten, leveranciers en horecabedrijven besteden aandacht aan deze vijfde editie.

Nederland viert Nationale Krokettendag

McDonald’s heeft ter ere van Nationale Krokettendag een mini-college over de geschiedenis van de kroket gedeeld op social media. Sligro verwijst op zijn beurt naar de verschillende unieke kroketrecepten op de site van de groothandel. Ook Kroketterij De Bourgondiër staat op Facebook stil bij de feestdag ter ere van de Hollandse snack.

Vegetarische kroket

Snackfabrikant Beckers trakteert op het Gustav Mahlerplein op de Amsterdamse Zuidas alle liefhebbers tussen 11.00 en 19.00 uur op een gratis vegetarische kroket vanuit niet te missen automatenwanden. Deze kroket, gemaakt met granen en soja is onderdeel van de nieuwe vegetarische snacklijn ‘Veggie’ die vorige week gelanceerd werd in de Nederlandse supermarkten. Deze lijn van ovensnack bestaat, naast een frikandel en kroket, uit bitterballen, nuggets en snack mix. Beckers heeft een lancering voor de cafetaria’s in de planning voor 2019.

Beckers vegetarisch

De vegetarische snacklijn van Beckers, getoond in de pop-up winkel die de fabrikant onlangs tijdelijk opende in hartje Amsterdam.

Krokettenboek

De Nationale Krokettendag is oorspronkelijk in het leven geroepen ter ere van Johannes van Dam. De culinair journalist werkte voor zijn dood aan een krokettenboek, dat zijn vrienden later afmaakten en in 2014 werd uitgebracht. Sinds dat jaar is het op 9 oktober, de verjaardag van Johannes van Dam, Nationale Krokettendag.

Kroketten in Nederland

Dat Nederlanders gek zijn op kroketten, blijkt wel uit de enorme hoeveelheden er ieder jaar verorberd worden. Zo eten we per persoon gemiddeld 25 kroketten per jaar. In totaal betekent dat 300 miljoen per jaar in Nederland.

Reageer op dit artikel