nieuws

Ellis Gourmet Burger creëert hamburger met worstenmakers

Snacks 213

Ellis Gourmet Burger en de Amsterdamse worstenmakers Brandt & Levie hebben samen een nieuwe burger gemaakt: de ‘Porky Porchetta’. Het is de eerste keer dat de worstenmakers een burger ontwikkelen.

Ellis Gourmet Burger creëert hamburger met worstenmakers

De Porky Porchetta is gemaakt met venkelworst die is omgetoverd tot een burger. Bovenop het vlees komt dungesneden porchetta, een braadstuk van de filet en de buik gekruid met rozemarijn, venkelzaad en knoflook. De gerookte scamorza, een romige Italiaanse kaas, geeft een subtiele rokerige toets met een zoete noot. Ellis Gourmet Burger en Brandt & Levie hebben samen een paprikaketchup gecreëerd die de burger de finishing touch geeft.

Kwalitatieve worsten

Jiri, Geert en Samuel zijn de drie chefs achter Brandt & Levie. Hun missie is om mensen te inspireren minder, maar beter vlees te eten. Ze maken kwalitatieve worsten van goed gehouden varkens. Voor Ellis Gourmet Burger hebben ze hun meest populaire smaak verse worst gebruikt: de venkelworst. Ellis en Brandt & Levie zijn met elkaar de keuken in gedoken en uit de verschillende sessies kwam de Porky Porchetta als lekkerste naar voren.

De Porky Porchetta is verkrijgbaar vanaf 6 november bij alle Ellis Gourmet Burgers. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Breda, Rotterdam, en Utrecht. De consumentenprijs is € 15,50

De eerste Ellis Gourmet Burger opende in 2011 in Brussel. Vandaag telt Ellis zeven vestigingen in ons land, vijftien in België en drie in Parijs.

Reageer op dit artikel