nieuws

Hamburgerketen Thrill Grill de eerste met plantaardige burgers van Beyond Meat

Snacks 969

Hamburgerketen Thrill Grill de eerste met plantaardige burgers van Beyond Meat
Robert Kranenborg bouwt de plantaardige burger bij Thrill Grill.

Hamburgerketen Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg gaat als eerste een op planten gebaseerde hamburger verkopen die smaakt als echt vlees. Een primeur, zeggen ze zelf.

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat gaat een samenwerking aan met hamburgerketen Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg. Als eerste, en enige in Nederland gaat de keten exclusief de plantaardige hamburgers van dit bedrijf verkopen. Dit is de eerste, op planten gebaseerde burger die eruitziet, bakt en smaakt als vlees. Daarnaast is de burger vrij van soja en gluten en bevat deze meer proteïne dan vlees.

Stevig en vlezig

Beyond Meat is het resultaat van tien jaar onderzoek en productontwikkeling aan de universiteit van Missouri. De kleur is lichtroze als vlees, de textuur stevig en vlezig. ‘Wij merken dat er veel vraag is naar vleesvervangende, eerlijke gerechten. Daarom zijn wij bijzonder verheugd om de vleesloze Beyond Meat Burger bij Thrill Grill te verkopen. Wij gaan onze gasten de keuze geven wat ze op hun hamburger bun willen, eerlijk echt vlees van Hollandse Weidekoeien of Beyond Meat’, aldus Hans Bruning, managing director van Thrill Grill. De hamburgerketen heeft vier jaar gezocht naar het beste alternatief voor het vlees.

Duurste vegetarische burger

Thrill Grill is de eerste die de hamburger verkoopt in Nederland, maar hamburgerchef Diego Buik presenteerde het eerste exemplaar eind augustus toen hij de plantaardige burger van Beyond Meat gebruikte om de duurste vegetarische hamburger ter wereld te maken. Toch krijgt Thrill Grill nu het alleenrecht om het product op het menu te zetten.

Bill Gates en Leonarde DiCaprio

Beyond Meat vervangt de dierlijke proteïnen in ons voedsel met plantaardige. Op deze manier wil de Amerikaanse start-up een positieve impact hebben op vier groeiende wereldwijde problemen: volksgezondheid, milieu, natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. De producten van Beyond Meat zijn beschikbaar in de Verenigde Staten, evenals in Hong Kong en Australië. Onder andere Bill Gates, Leonardo DiCaprio en multinational Tyson Foods investeerden in het bedrijf.

Over Thrill Grill

Thrill Grill werd vier jaar geleden opgericht door topchef Robert Kranenborg en Quote-oprichter Maarten van den Biggelaar. Samen met voormalig McDonald’s marketingmanager Hans Bruning werd de restaurantformule verder ontwikkeld en telt Thrill Grill inmiddels vier vestigingen. Samen met franchisenemers wordt de formule nu verder uitgebouwd.

Reageer op dit artikel