nieuws

Frikandel speciaal populairste Hollandse hap in Torremolinos

Snacks 421

Brabanders zijn volgens Frans Damen, alias ‘Franske de Brabander’, dol op een frikandel speciaal tijdens hun vakantie in Torremolinos. De typisch Nederlandse snack is in zijn café De Brabander het meest gewild van de menukaart.

Frikandel speciaal populairste Hollandse hap in Torremolinos
Foto: Flickr

In de bekende Spaanse badplaats is Nederlands eten erg populair. ‘Ze komen er van heinde en ver voor hierheen’, zegt eigenaar Frans Damen tegen Omroep Brabant. Een biefstukje met friet, een schnitzel met aardappelen of kipsaté, het is er allemaal te krijgen en wordt veel verkocht. Zo ook bij café De Brabander. Maar daar leggen ze het af tegen de echte frikandel speciaal uit Nederland.

‘Gedachtegoed van Nederlands eten’

‘De nummer één bij ons is toch wel de frikandel speciaal’, zegt Damen. ‘Die snack is toch wel het gedachtegoed van het Nederlandse eten.’ Veel vakantiegangers in Torremolinos kunnen best zonder tapas of paella. ‘Daar komen de mensen niet voor naar De Brabander en ik denk dat de Spanjaarden dat ook beter klaar kunnen maken dan mijn koks of ik. Ach: je gaat bij de Argentijn ook niet om een frikandel speciaal vragen.’

Bekijk de bijbehorende video’s bij Omroep Brabant

Reageer op dit artikel