nieuws

Izico Food Group en Exellent Food slaan handen ineen

Snacks 672

Exellent Food & Snacks is sinds vrijdag 20 juli onderdeel van de Izico Food Group uit Breda. Het bedrijf achter de merken Beckers, Mexicano, Bicky, Daloon en Goodlife breidt het assortiment uit met de kroketten en bitterballen van Excellent Food.

Izico Food Group en Exellent Food slaan handen ineen

Izico Food Group versterkt met de overname van Exellent Food haar positie binnen de snackbranche, met name binnen de Benelux.

De historie van Exellent Food gaat terug naar 1968 toen in Bakkum de eerste verse kroketten, loempia’s, bamihappen en nasischijven werden gemaakt. Vanuit de schuur in de achtertuin werden de snackbars in de regio bediend. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de specialist in ragout- en paneersnacks. Met de realisatie van een nieuwe duurzame fabriek in Oudkarspel geeft Exellent invulling aan haar ambitie om de beste kroketten, bitterballen en andere paneersnacks van de wereld te maken. Daarbij heeft het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Overname De Vries van Oers

Overname De Vries van Oers

Toegevoegde waarde voor beide partijen

Kamiel Steendijk, ceo van Izico Food Group licht de overname toe: ‘Binnen het product portfolio van Izico Food Group zijn de producten van Exellent Food & Snacks een absolute toegevoegde waarde. Met de kennis die Exellent meeneemt binnen de ragoutsnacks kunnen we als Izico een totaal pakket neerleggen in de snackmarkt’. Ook Peter Jongens, ceo van Exellent is blij met de stap: ‘Met Izico Food Group is een partner gevonden die in staat is om de mooie merken en producten van Exellent te behouden en verder uit te bouwen, waarmee ook de toekomst voor Exellent is gewaarborgd’. Izico en Exellent Food blijven voorlopig naast elkaar opereren en profiteren waar mogelijk van elkaars sterkten. Binnen afzienbare tijd zullen de organisaties in elkaar worden geschoven.

Leestip: Zó worden nieuwe snacks toppers

Reageer op dit artikel