nieuws

Oorkonde voor bijzondere frikandel van Tante Nel

Snacks 6668

De FrikanNel van de Rotterdamse snackbar Tante Nel is onderscheiden met een oorkonde. De bijzondere frikandel wordt geroemd vanwege de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten.

Oorkonde voor bijzondere frikandel van Tante Nel

De FrikanNel is het resultaat van een samenwerking tussen Tante Nel en scharrelslagerij Thijs van den Kieboom, eveneens in Rotterdam. Onlangs is deze door het Worstmakersgilde met goud bekroond. De FrikanNel staat sinds drie maanden op de kaart van de Rotterdamse snackbar.

Eigen snack

‘We wilden graag onze eigen snack hebben’, vertelt eigenaar Kevin de Roos. ‘Maar het moest wel een snack zijn die we al veel verkopen. We zijn een ouderwetse snackbar, maar wel van nu. Onze slager gaf aan ze wel te kunnen maken voor ons, onder meer met het vlees dat we al gebruiken voor ons stoofvlees.’

De frikandel van Tante Nel is gemaakt van een derde Frans Limousin-rundvlees en twee derde Porc au Grain (Frans graanvarkenvlees). ‘Vrienden van ons importeren het vlees uit Frankrijk, onze slager maakt de frikandel en wij verkopen ‘m onder onze eigen naam’, vertelt De Roos.

Tante Nel FrikanNel

 

Steviger en krokanter

Volgens de Rotterdamse snackbarhouder is het verschil tussen een frikandel en een FrikanNel duidelijk merkbaar. ‘Er wordt geen separatorkippenvlees gebruikt, er gaan echt grote stukken door de molen. Daardoor krijgt de frikandel een andere structuur. Dat is echt een verschil. Verder is hij iets steviger en krokanter. Een echte slagersfrikandel.’

Tante Nel serveert friet, snacks en sterke drank

Tante Nel serveert friet, snacks en sterke drank

Puur toeval

Dat de FrikanNel uiteindelijk bij de jury van het Worstmakersgilde op tafel kwam, was puur toeval, vertelt slager Thijs van den Kieboom. ‘Om lid te zijn, moet je voldoen aan een aantal eisen. Eén daarvan is dat je twee keer per jaar controle krijgt. Dan bellen ze ongeveer een uur van tevoren en vertellen welke spullen ze willen testen, zodat je niet de kans hebt om snel iets in elkaar te zetten. Daar heb je als slager nog wel keuzevrijheid in, en als snack heb ik dus de frikandel meegegeven die ik voor Tante Nel maak.’

Volgens Van den Kieboom is de frikandel gemaakt van pure, eerlijke producten. ‘We werken door de hele winkel met Limousinvlees en Porc au Gratin. Dat is zuiver scharrelvlees. Die beesten hebben alle ruimte en krijgen geen groeibevorderaars of medicijnen, en dat proef je. Daar zit een heel verhaal achter.’

Ondernemers die ook geïnteresseerd zijn in de frikandel, moet Van den Kieboom teleurstellen. ‘Kevin van Tante Nel heeft het alleenrecht.’ De slager heeft bij het gilde een verzoek ingediend om ook Tante Nel een oorkonde te sturen voor in de winkel.

Reageer op dit artikel