nieuws

Eindelijk goud voor de snacks van Ronald Meijer

Snacks 708

Het heeft even geduurd, maar daar is de beloning niet minder om; Ronald Meijer van De Toren mocht drie oorkondes in ontvangst nemen voor zijn gouden snacks.

Eindelijk goud voor de snacks van Ronald Meijer
Arjan de Winter (links) en Ronald Meijer.

Ronald Meijer van Snackbar en catering De Toren in Castricum heeft eindelijk officieel erkenning gekregen voor zijn zelfgemaakte snacks. Zijn rundvleeskroket, bamibal en nasibal werden ‘Met Goud Bekroond’ door ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. Eindelijk, omdat liefhebbers in Castricum en omgeving al 35 jaar weten dat deze snacks geweldig zijn.

Ronald Meijer en mede-eigenaar Arjan de Winter maken veel gepaneerde snacks zelf in eigen keuken. Daardoor is Snackbar en catering De Toren mede al decennia een begrip tot in de verre omgeving van Castricum. De keurmeesters waren unaniem in hun oordeel dat deze drie snacks goudwaardig zijn.

Basis van de kroket

Ronald en Arjan zijn de enigen in de zaak die deze lekkernijen maken. Ze kennen de recepturen door en door en houden zicht op de kwaliteit. Zo is de basis voor de rundvleeskroket schenkelvlees van koeien van een lokale, Noord-Hollandse boer. De twee makers laten het vlees de hele nacht trekken voor de bouillon. Zo komen de vleessappen en de geuren volledig terecht en tot hun recht in de ragout. Een zorgvuldig aangebrachte paneerlaag en een professionele eindbereiding zorgen voor een mooie krokante bite.

‘Bij de keuring was de jury vol lof over deze kroket en was unaniem in haar oordeel’, zo is te lezen over de kroket in het rapport. ‘Bij de eerste hap proef je meteen de krachtige bouillon. Het rundvlees dat hiervoor gebruikt is, vind je rijkelijk terug in de salpicon. Deze draadjesvlees-kroket is authentiek van smaak. Je proeft het ambacht en de liefde voor het vak.’

Kip van cafetaria ‘t Smidshuis met goud bekroond

Kip van cafetaria ‘t Smidshuis met goud bekroond

Het was daarnaast voor de jury duidelijk waarom mensen omrijden voor de bamibal. ‘Een beetgare mie wordt zorgvuldig gemengd met de overige ingrediënten. De gekozen mix van kruiden en specerijen én een professionele bereiding zorgen voor een perfect resultaat met een heerlijk pikantje. Een meesterlijke bal met een eigen identiteit.’”

Als laatste wist ook de nasibal de keurmeesters te overtuigen. ‘Deze ambachtelijke nasibal van de Toren is een ware traktatie! De nasi is gemaakt van mooie ingrediënten. Goed op smaak gebracht met een gebalanceerd kruidenpakket. Alle smaakpapillen worden hierdoor geraakt. De krokante laag is mooi bros en weet de heerlijke vulling goed bij elkaar te houden.’

Bewijs van vakmanschap

Voor deze met goud bekroonde producten kregen Ronald Meijer en Arjan de Winter oorkondes uitgereikt, waarmee deze erkenning duidelijk kenbaar gemaakt kan worden in de zaak. De oorkonde dient tevens als bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven.

Snacks van Kwalitaria Tra met goud bekroond

Snacks van Kwalitaria Tra met goud bekroond

Frituurprofessionals kunnen jaarlijks maximaal drie specialiteiten bij het Nederlands Frituurcentrum ter keuring aanbieden. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters van het frituurcentrum op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Binnenkort komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Reageer op dit artikel