nieuws

Bijzondere hamburgeractie van Diego Buik

Snacks 1401

Hamburgerkoning Diego Buik grijpt International Hamburger Day aan om zijn specialiteit ten goede te laten komen aan dak- en thuislozen. Het motto: burgers voor burgers.

Bijzondere hamburgeractie van Diego Buik
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

Tijdens International Hamburger Day op maandag 28 mei verkoopt Diego Buik hamburgers voor 2 euro op het Schouwburgplein in Rotterdam. Dit gebeurt bij een foodtruck, tussen 12.00 en 18.00 uur. Het doel is met de opbrengst een benefietavond te organiseren voor de meer dan duizend dak- en thuislozen in Rotterdam, met uiteraard hamburgers.

Helft van de omzet

‘Na de duurste burger wil ik dit jaar iets terug doen voor mensen die het niet kunnen veroorloven om een burger te betalen’, legt Buik uit. ‘De helft van de omzet gaat daarom naar het goede doel. Zo kunnen we samen met verschillende sponsors de dak- en thuislozen een maaltijd aanbieden.’

9 tips van Diego Buik voor de perfecte burger

9 tips van Diego Buik voor de perfecte burger

Diego’s

Buik is een druk baasje. Naast het creëren van de duurste hamburger ter wereld (2050 euro), was hij vorig jaar in Saoedi-Arabië om daar diezelfde te maken. Er komt een kookboek aan (’52 Holy Freakin’ Moly Burgers’) en hij heeft een aantal pop-up hamburgerrestaurants opgezet in verschillende steden. Binnenkort hoopt Diego Buik zijn eigen restaurants te openen in Rotterdam, genaamd Diego’s.

Reageer op dit artikel