nieuws

TV-kok vult kookboek met Hollandse snacks

Snacks 1210

Televisiekok Danny Jansen heeft een kookboek geschreven over Hollandse snacks, zoals we die allemaal kennen. Hij noemt het ‘de enige echte Nederlandse streetfood’.

TV-kok vult kookboek met Hollandse snacks

In het boek ‘Vet Lekker’ brengt Jansen, bekend van 24Kitchen, een ode aan de Hollandse snacks. Hij laat zien hoe rijk de Nederlandse streetfoodcultuur is en dat het maken van snacks – kroketten, zelf gesneden friet en huisgemaakte frikandellen – een ambacht is.

In het boek zijn recepten te vinden van alle bekende snacks uit de vitrine van de cafetaria. Alles homemade, van het bladerdeeg van de kaassoufflés, het bouillon van de kroketten en tot zelfs het bekende raketje.

Febo en Sergio Herman

‘Ik ben supertrots dat grote namen als Sergio Herman, krokettenkoning Cees Holtkamp, snackgoeroe Martin de Vries en Febo-directeur Dennis de Borst hebben willen meewerken aan dit boek,’ aldus Danny Jansen.

Snackipedia

In de Snackipedia staan alle antwoorden op prangende vragen als: hoe hoort een patat speciaal nou, met curry of met ketchup? Wat gaat er op een patatje oorlog? Waar komt de kapsalon vandaan? Hoeveel namen zijn er voor een frikandel speciaal?

Vet Lekker telt 272 pagina’s, kost € 20 en verschijnt op 19 juni.

snacks

Reageer op dit artikel