nieuws

Restaurant serveert hamburgers met geroosterde spinnen

Snacks 1148

Je gasten verrassen met nieuwe hamburgers, dat kunnen ze in Amerika als geen ander. In North Carolina is zelfs een hamburger met een tarantula erop verkrijgbaar.

Restaurant serveert hamburgers met geroosterde spinnen
Foto; Youtube.com

Bull City Burger and Brewery in Durham North Carolina maakt tijdelijk de ‘Tarantula Burger’ voor een select groepje nieuwsgierigen. Wie ‘m wil proeven, schrijft zich in voor een loterij waar achttien winnaars uit komen rollen. Die mogen meedoen aan de Tarantula Challenge; wie ‘m helemaal opeet, krijgt een t-shirt. Ook kinderen mogen de hamburgers proeven.

Mensen die worden gekozen, hebben 48 uur om te reageren. Ze spreken vervolgens een dag en tijd af waarop ze burger kunnen eten.

Geroosterd

De hamburgers worden gemaakt met Gruyère en pittige chilisaus. De spin wordt in z’n geheel in de oven geroosterd en bovenop het vlees gelegd. De hamburger kost, samen met frietjes, 30 dollar.

De spin is een Zeebratarantula, vrije uitloop, uit Costa Rica. Hij kan tot 13 centimeter groot worden. Volgens een medewerker van Bull City Burger and Brewery heeft hij na het roosteren een lichtzoute smaak, vergelijkbaar met krab.

Spin met ketchup

De medewerker vertelt verder dat iedereen de spin op zijn eigen manier consumeert. ‘Eén iemand pakte de tarantula van de burger af, dipte ‘m in ketchup en at hem zo op’, vertelt ze tegen Fox News. Tot zover hebben zes mensen de burger opgegeten.

Exotisch vlees

Het restaurant in Durham staat bekend om de exotische creaties. Ieder jaar is het in april exotische vleesmaand. Eerder kregen gasten eland, krekels. insecten in chocolade, schorpioen en pythons voorgeschoteld. Het hele menu van Bull City Burger and Brewery is overigens het lezen waard.

Bronnen: Foxnews, Metronieuws.nl

Reageer op dit artikel