nieuws

Trend van 2018: black food

Snacks 1462

Op basis van data en zoekopdrachten van gebruikers van de afgelopen zes maanden voorspelt Uber Eats in 2018 uiteenlopende trends. De meest bijzondere nieuwkomers: black food en houtskool.

Trend van 2018: black food

Uber Eats onthult de foodtrends voor 2018.  Het bedrijf voorspelt dat Nederlanders bijzondere trends als houtskool en black food (zwart gekleurd eten) gaan omarmen in 2018. Houtskool wordt gezien als detox-mineraal en is bijvoorbeeld terug te vinden in gezonde sapjes. Daarnaast wordt houtskool gebruikt als ingrediënt van black food, waardoor gerechten zoals ijs en hamburgers hun zwarte kleur krijgen. Dit wordt een van de meest opvallende foodtrends voor 2018.

black food

Friet met black mayo bij Frietboutique in Amesterdam

Black food

Uber Eats doet ook een voorspelling voor de meest bestelde gerechten in 2018. Niet geheel toevallig zijn de meest trendy ingrediënten voor 2018 allemaal veelgebruikt in enkele van de meest trendy gerechten. Het meest populaire gerecht in 2018 wordt naar verwachting sushi. Dit Japanse gerecht is al jaren erg geliefd onder Nederlanders en wordt ieder jaar weer meer gegeten.

black food

Charcoal ice cream van Little Damage in Los Angeles. Foto: Facebook

Op nummer twee staat het eerdergenoemde black food. Deze gewaagde trend, waarbij eten zoals ijs, koekjes, brood en sapjes zwart gekleurd wordt, verslaat zelfs de populaire poké bowl. Dit uit Hawaï overgewaaide gerecht staat op nummer drie. Dit gerecht was al erg populair onder de echte foodies en wordt naar verwachting in 2018 massaal omarmd door Nederlanders.

Zwart softijs

Ook de website yourlittleblackbook.me ziet black food als een van de foodtrends van 2018. In de lijst van black food zet deze trendwatcher ook zwart softijs in een zwarte cone in Los Angeles. Verder ziet de trendwatcher zwarte limonade populair worden de komende tijd.

Avocado

Toch blijven we qua ingrediënten vooral houden van de bekende klassiekers. Op nummer één bij Uber Eats staat de avocado, een wereldwijd geliefd product en zo ook in Nederland. De avocado wordt gevolgd door een van de meest gegeten groenten in Nederland, namelijk de komkommer. De top vijf van de meest populaire ingrediënten volgens Uber Eats wordt compleet gemaakt met zalm, edamame (sojaboontjes) en tonijn.

6 meest bestelde gerechten

Dit worden de meest bestelde gerechten in 2018 volgens Uber Eats

1. Sushi
2. Black food
3. Poké bowl
4. Soep
5. Toast
6. Hummus

12 meest populaire ingrediënten

1. Komkommer
2. Zalm
3. Edamame
4. Tonijn
5. Tofu
6. Sriracha
7. Kokosnoot
8. Zeewier
9. Truffel
10. Pompoen
11. Houtskool

Reageer op dit artikel