nieuws

Nederlandse hamburgers naar het Midden-Oosten

Snacks 74

De duurste hamburger ooit, waarmee de Nederlandse Chef Diego onlangs Guinness World Records haalde, begint nu echt wereldberoemd te worden. In het Midden-Oosten staat deze exorbitante burger binnenkort op de kaart van een nieuw restaurant.

Nederlandse hamburgers naar het Midden-Oosten
Diego Buik

’s Werelds duurste hamburger van Chef Diego is binnenkort te eten in Saoedi-Arabië. Hij komt op de kaart bij het nieuw te openen restaurant BurgerHub in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Voorbereiding

‘Ik mag het restaurant openen en er komen nog meer burgers van mijn hand op de menukaart’, aldus een trotse Diego Buik. ‘Het heeft heel wat voorbereiding gekost en ik ben nu superblij dat het hoge woord er uit is.’ Eind november gaat Buik naar Saoedi-Arabië om daar dus de duurste hamburger van de wereld te maken. En het personeel van Burgerhub wordt door hem getraind om de speciaal door hem ontwikkelde burgers te kunnen maken volgens zijn standaard.

Nederlandse kaas

‘Ik ben al weken bezig om alle ingrediënten in Saoedi-Arabië te krijgen’, vertelt Buik. ‘Zoals het wagyu vlees, de speciale Japanse fruit tomaat maar ook de Nederlandse kaas Remeker Pracht. Maar ook om een lokale bakker te leren hoe ze de speciale briochebroodjes moeten maken, die ik samen met Edwin Klaasen van Desemenzo heb ontwikkeld. Alles moet daar dezelfde kwaliteit krijgen als mijn burgers hier in Nederland.’

Buik timmert al jaren aan de weg met zijn passie voor hamburgers. In 2016 haalde hij de tweede plaats in de competitie Beste Hamburger van Rotterdam en in 2015 werd hij daar zelfs eerste. Dit jaar opende in Nederland ook de pop-up-restaurants Burger Atelier By Chef Diego.

Reageer op dit artikel