nieuws

Five Guys wil twintig restaurants in Nederland

Snacks 1920

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys ziet de komende jaren ruimte voor zo’n twintig restaurants in Nederland. Volgens het bedrijf is de vraag ook in ons land groot.

Five Guys wil twintig restaurants in Nederland
Ook in Nederland is er voldoende behoefte voor een keten als Five Guys, aldus International CEO Paul Reynish

De eerste Five Guys van Nederland opent naar verwachting voor de kerst in Eindhoven. Vlak daarna is Utrecht aan de beurt. ‘En hopelijk in Amsterdam’, zegt Paul Reynish, International CEO van Five Guys. ‘Maar we zijn in Amsterdam nog op zoek naar de juiste locatie. Er is geen haast.’

Reynish kijkt ook naar andere plekken in Nederland. ‘We kunnen bijvoorbeeld naar Den Haag, Almere en verder naar het noorden. We denken dat er ruimte is voor meer dan twintig restaurants. Ik denk dat we dat binnen drie of vier jaar makkelijk kunnen bereiken.’

Nederland wordt trainingscentrum

Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland straks waarschijnlijk allemaal in bezit van Five Guys zelf. Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van het bedrijf worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. ‘We willen hier trainingen verzorgen voor franchisenemers van over de hele wereld’, aldus Reynish. ‘We denken dat het goed is om dan hier onze eigen winkels te hebben.’

Aanhang

Volgens Reynish is de wereldwijde vraag naar Five Guys groot. ‘Omdat ik denk dat wij het burgerlandschap veranderen, van de oude wereld met klassieke quick service restaurants naar de nieuwe wereld met producten van hoge kwaliteit. We hebben een soort aanhang gecreëerd, en veel van onze fans komen van buiten de Verenigde Staten. Ze vertellen vrienden en familie over hun ervaringen bij ons en delen die ook via social media.’

Vers en transparant

Ook in Nederland is behoefte aan een keten als Five Guys, zegt Reynish op basis van eigen onderzoek. ‘In Nederland wordt veel vlees gegeten. Mensen zijn op zoek naar nieuwe merken en staan positief tegenover Amerikaanse invloeden. En er is grote behoefte aan versheid en transparantie. Mensen willen geen voorgebakken product, en ook geen afgesloten keuken waardoor ze niet kunnen zien wat er met hun eten gebeurt.’

Five Guys telt in totaal bijna 1500 restaurants wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf 96 vestigingen in 9 landen: het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit en Canada. Voor het einde van het jaar opent Five Guys restaurants in nog vijf nieuwe landen, waaronder dus Nederland.

Lees ook: 10 weetjes over Five Guys

Reageer op dit artikel