nieuws

Nieuw onder de hamburgers: chocolade in de saus

Snacks 57

De vegetarische burgers, kimchi-burgers, burgers met zeewier; er zijn al veel varaties op de klassieke hamburger ontwikkeld. Hamburgerchef Diego Buik en chocolademerk Hands Off My Chocolate vonden dat er nog iets ontbrak in het rijtje en hebben de handen ineengeslagen.

Nieuw onder de hamburgers: chocolade in de saus

Het zal niemand verbazen dat Buik samen met Hands Off My Chocolate een burger met chocolade introduceert.

De hamburger is gemaakt van black angus, een pure chocolade-barbecuesaus, augurk, sla, geroosterde hazelnoten, en geraspte (pure) chocolade met hazelnoot. Dit alles komt op een geroosterd hamburgerbroodje van brioche. De burger is exclusief verkrijgbaar in het pop-upburgerrestaurant ‘Burger Atelier’ van Buik in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Delft. Hij staat als ‘secret burger’ op het menu.

Chocolade en burgers

De samenwerking tussen het chocolademerk en de burgerchef is tot stand gekomen naar aanleiding van het pop-uprestaurant. Naast de standaardburgers die er worden geserveerd, was er ruimte voor iets meer spanning op de menukaart, vond Buik. Het resultaat: een smaakvolle pure chocolade-barbecuesaus met een vleugje koffie. ‘Je proeft zeker de chocolade, maar het is geen zoete burger’, laat de chef weten.

Bijzondere chocoladecombinaties

Hands Off My Chocolate is niet vies van een gekke combinatie. Eerder dit jaar introduceerde ze samen met Frietboutique een frietje chocoladesaus. Deze stond een maand als special op de kaart bij alle vestigingen van de frietzaak.

Toen het merk werd gevraagd door Buik om samen een chocoladeburger te creëren, hoefde ze niet lang na te denken. ‘We werken graag samen met mensen die een passie hebben voor goede producten en de beste ingrediënten gebruiken. Dit doen we zelf ook en sluit aan bij dat waar we als bedrijf voor staan. Diego is één van de beste burgerchefs van Nederland dus dat zit wel goed’, vertelt Kitty, oprichtster van Hands Off My Chocolate. ‘En een burger met chocolade klinkt ook veel te verleidelijk om nee tegen te zeggen.’

Reageer op dit artikel