nieuws

Amerikaanse bestelt milkshake na 21 hamburgers

Snacks 12

Over Amerikanen bestaan tenminste twee vooroordelen: ze vinden dat ze in het beste land op aarde wonen, en ze eten nogal veel. Molly Schuyler uit Californië heeft dat laatste beeld in stand gehouden door ontiegelijk veel hamburgers te eten.

Amerikaanse bestelt milkshake na 21 hamburgers

Op 4 juli vieren Amerikanen ieder jaar hun onafhankelijkheid van de Britten tijdens Independence Day. Dit is een dag vol patriottisme, maar er vinden ook veel eetwedstrijden plaats. Molly Schuyler, moeder van vier, deed mee aan de Z-Burger Independence Burger Eating Championships in de hoofdstad Washington. Het doel? Binnen tien minuten zoveel mogelijk hamburgers naar binnen werken.

Burger Queen

Schuyler had een reputatie hoog te houden, want vorig jaar en het jaar daarvoor ging ze ook als winnaar naar huis. Dit jaar heeft ze keihard gewerkt om weer tot Burger Queen te worden uitgeroepen, en dat is gelukt. Ze liet binnen tien minuten maar liefst 21 hamburgers verdwijnen en hield daarmee de andere dertien deelnemers achter zich. Die prestatie leverde haar 4000 dollar aan prijzengeld op.

Niet lang na de wedstrijd bestelde ze een chocolademilkshake.

Persoonlijk record

Schuyler heeft echter haar persoonlijk record niet weten te verbeteren. Als 21 al veel klinkt; vorig jaar won ze de titel door in diezelfde tijd 28 hamburger op te eten. De hamburgers waren dit jaar echter een stukje groter, zo liet de organisatie weten.

Vorig jaar at Schuyler in een andere competitie ook nog eens 429 kippenvleugels binnen dertig minuten.

Reageer op dit artikel