nieuws

Hamburgerspecialist: ‘Dit is de ultieme bol’

Snacks 30

Wie in Rotterdam of Amsterdam een goede hamburger wil eten, moet zeker bij Ter Marsch & Co langsgaan. Dit awardwinnende restaurant heeft nu een eigen hamburgerbol ontwikkeld die ook voor de horeca beschikbaar is.

Hamburgerspecialist: ‘Dit is de ultieme bol’
Fotografie: Martijn van Gorsel

De naar eigen zeggen ‘ultieme hamburgerbol’ is het resultaat van een jaar experimenteren met bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. De hamburgerbol van Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen is een stevige briochebol zonder toevoeging van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De brioche is gebakken van tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer. Deze pure ingrediënten zorgen volgens de makers voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met gegrild vlees.

De bol is op dit moment verkrijgbaar in 80 gram in twee soorten: naturel en met een variatie van lijnzaad en sesamzaad. De briochebollen worden gebruikt in de eigen burgerzaken van Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam en zijn daarnaast binnenkort verkrijgbaar in andere horecazaken.

Eerste prijs voor hamburgers

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’ 2016 en 2017.

Experimenteren met cannabis

In november van dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships in Amerika en dit jaar met een wel heel speciaal broodje. In het diepste geheim wordt er volop geëxperimenteerd met Cannabis en is een speciale briochebol in ontwikkeling.

Foto's

Reageer op dit artikel