nieuws

Bitterballen deze zomer in het zonnetje gezet

Snacks 62

Bitterballen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dat gaat binnenkort dan ook gebeuren.

Bitterballen deze zomer in het zonnetje gezet

In Amsterdam wordt deze zomer het eerste bitterballenfestival van Nederland georganiseerd: Bitterfest, op het terras van Atelier Restaurant & Bar. ‘Bij Atelier zetten we veel bitterballen weg. Heel veel. Waar bij andere snacks de herhaling zou gaan vervelen is dat bij de bitterbal nooit het geval’, zo schrijft de enthousiaste organisatie van het festival op de Facebook-pagina van Bitterfest. ‘De bitterbal betekent namelijk gezelligheid. En koud bier. Het zijn elkaars beste vrienden.’

Bitterballen en lokaal bier

Liefhebbers kunnen tijdens het festival op 15 juli minimaal acht verschillende. ambachtelijk bitterballen proeven. Voor de tasting is er een bitterbalstempelkaart die gasten bij kunnen houden. Er worden namelijk lokale biertjes geschonken die passen bij de verschillende bitterballen. Daarnaast worden andere ‘hoogwaardige frituursnacks’ geserveerd. Om het feest helemaal af te maken, is er een dj die ‘de beste bitter tunes’ draait.

Reageer op dit artikel