nieuws

Winnaar Hamburgertest 2017 is goed gestapeld

Snacks 181

Waar wordt de beste hamburger van Rotterdam gemaakt? Dat is een vraag die travelblog LiveLikeTom ieder jaar stelt. De winnaar van de Hamburgertest 2017 is inmiddels bekend.

Winnaar Hamburgertest 2017 is goed gestapeld
De Burger Club burger van Burger Club.

Voor het tweede jaar op rij moet je voor de lekkerste hamburger van Rotterdam bij Burger Club zijn, zo blijkt uit de Hamburgertest 2017 van de site LiveLikeTom. Dat is op 28 mei, International Hamburger Day, bekendgemaakt.

Hamburgerkoning

De jury kreeg dit jaar hulp van ere-jurylid en burgerexpert Diego Buik, ook bekend als de hamburgerkoning. Samen met de jury oordeelde hij dat de burgers van Burger Club de beste waren, zo blijkt uit het juryrapport. ‘Hoewel ik samen met Chef Diego kwam op een drukke avond, bleef de hamburger met kop en schouders boven die van andere restaurants uitsteken. De burger is goed gestapeld, alle ingrediënten zijn goed zichtbaar en het allerbelangrijkste: je kunt ‘m goed met je handen eten!’

Pure ingrediënten

Luis Ruiz, mede-eigenaar van Burger Club, heeft wel een verklaring voor het succes van zijn burgers. ‘Pure ingrediënten, goed vlees en de smaken op elkaar afstemmen.’ De Burger Club, één van de burgers die door de jury is getest, bestaat uit brood van het Vlaamsch Broodhuys, sla, pancetta, Irish cheddar, chorizo Iberico, vleestomaat, gekarameliseerde ui, augurk, jalapeños en Burger Club- saus. De burger is van MRIJ-rundvlees (Maas-, Rijn en IJssel) van Piet van den Berg en afkomstig van Nice to Meat. Gasten kunnen echter zelf hun vleessoort kiezen, waaronder ook Iberico en Wagyu.

Bekijk hier de volledige ranking van de Hamburgertest 2017

Eisen

Om dit jaar in aanmerking te komen voor de titel ‘beste burger’ moest de burger aan een aantal eisen voldoen. Zo moest de jury hem na 1 januari 2017 hebben gegeten. Verder is elke burger beoordeeld op smaak en kwaliteit van het vlees, het broodje, de toppings en de saus. Daarnaast moest elke burger met twee handen te eten zijn én telde de presentatie mee. In totaal heeft de jury dertig burgers geproefd.

Reageer op dit artikel