nieuws

Eigen hamburger voor burgemeester Winterswijk bij Het Pelkhuisje

Snacks 23

Het Pelkhuisje eert de nieuwe burgemeester van Winterswijk met een eigen hamburger. Joris Bengevoord (32) is vrijdag 21 april geïnstalleerd in het Achterhoekse dorp en daarmee de jongste burgervader van Nederland. Bij de cafetaria van Laurens Tenbergen staat een hammm…burgemeester op de kaart.

Eigen hamburger voor burgemeester Winterswijk bij Het Pelkhuisje

Ondernemer Laurens Tenbergen verwacht veel van de hammm…burgemeester, die sinds vrijdag 21 april verkrijgbaar is in zijn cafetaria Het Pelkhuisje in Winterswijk. ‘Omdat ‘ie heel erg lekker is.’ De dag is zorgvuldig gekozen, het gaat samen met de installatie van de nieuwe burgemeester van de Achterhoekse plaats. Joris Bengevoord is 32 jaar en dat maakt hem tot de jongste burgervader van Nederland.

Van idee naar exclusieve hamburger

‘Hoe het idee is ontstaan? Nadat in de pers kwam dat de vorige burgemeester ging vertrekken, bleef ik hangen bij het woord burge(r)’, zo vertelt Tenbergen. ‘Nadat bekend werd dat de nieuwe man de jongste eerste burger van ons land zou worden, is de hammm…burgemeester geboren.’ De drie letters m achter elkaar, associëren met lekker en de drie puntjes komen terug in meerdere uitingen van Het Pelkhuisje. Op de Facebookpagina van de cafetaria staat een foto met daarin de tekst ‘effe deze burger burgemeester maken.’

Samenstelling hamburger

Over de samenstelling is zorgvuldig nagedacht. Tenbergen: ‘Het broodje zorgt voor de samenhang en staat voor de gemeenschap. De burger vertegenwoordigt de burgers van Winterswijk.’De andere ingrediënten hebben ook zo’n verhaal. De sla is de frisse wind, ei symboliseert het emotionele moment rondom de installatie en de kaas associeert naar de jonge vent die de nieuwe burgemeester is. Vervolgens de jamballa-saus, dat klinkt muzikaal en verwijst naar de leus van het dorp (Winterswijk, daar zit muziek in) en spek als associatie met kracht.

Meer over de hammm…burgemeester en de creativiteit van Tenbergen in de komende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel