nieuws

Verhage introduceert vegetarische burger

Snacks 60

Bij Verhage staat er sinds 1 maart een nieuwe, premium burger op de menukaart: de Hipster. Deze vegetarische burger, uit een Amerikaanse grilloven, bestaat uit spinazie en kaas, met gegrilde zoete paprika, sla en piccalilly. Dit is volgens de formule niet een doorsnee hamburger.

Verhage introduceert vegetarische burger

De Hipster is een vegetarische burger. Het product is 100 procent vegetarisch en wordt geserveerd op een luxe hamburgerbroodje. Deze upgrade van het burgerassortiment met een vegetarische burger sluit naadloos aan bij de ontwikkeling die Verhage op dit moment als formule ondergaat: van traditionele cafetaria naar allround eetgelegenheid, met een meer volwassen uitstraling en bijpassend assortiment, inspelend op de constant veranderende behoefte van de individuele consument.

Premium-burger

‘Je ziet dat het hamburgeraanbod, zeker in de grotere steden, groeit en gevarieerder wordt. Daar spelen wij op in. Deze burger is een mooie aanvulling op onze premium burger-assortiment.’ De upgrade van de burgers begon bij Verhage 2,5 jaar geleden met de Steakhouse Burger. De visburger heeft een kwaliteitsimpuls gekregen door het gebruik van betere vis en naast de kipburger
is ook de kipfiletburger op het menu verschenen.

Breed publiek

De Hipster, die voor € 5,25 op de kaart staat, wordt overigens niet specifiek aangeduid als vegetarische burger. De reden daarvoor is dat de burger een zo breed mogelijk publiek moet aanspreken. ‘Als je bij voorbaat zegt dat er geen vlees in zit, keert een deel van de klanten zich misschien af. Dat is niet de bedoeling, we willen gasten niet in hokjes plaatsen. Wij zien dit niet als een vegetarische burger, maar gewoon als een lekkere burger die toevallig ook vegetarisch is. Het is natuurlijk wel zo dat mensen steeds bewuster met voeding omgaan, dus dan zijn ze misschien geneigd om voor de Hipster te kiezen in plaats van een ‘normale’ burger.

38 restaurants

Cafetaria Verhage is een franchiseformule die werd opgericht in 1967. In 50 jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een volwaardige fastserviceketen bestaande uit 38 restaurants, allen geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers. De focus ligt op de begeleiding van ondernemers en het opleiden van de medewerkers. In 2016 is Verhage op de 71e plaats in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven geëindigd.

 

Heb jij de beste cafetaria van Nederland? Schrijf je in voor de Cafetaria top 100 van Snackkoerier

Reageer op dit artikel