nieuws

Horecafamilie Ter Marsch lanceert Wiedewietsaus op basis van cannabis

Snacks 54

Vanwege het 1-jarig bestaan van pop-up burgerbar Ter Marsch & Co in Amsterdam, lanceert de Ter March familie de Wiedewietsaus. Deze saus op basis van biologische cannabis is verkrijgbaar bij de drie horecazaken van de familie.

Horecafamilie Ter Marsch lanceert Wiedewietsaus op basis van cannabis

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd gelanceerd in Rotterdam. De ondernemers werden door Hotel NH Carlton Amsterdam opgemerkt en benaderd om het concept als pop-up te implementeren in het voormalige hotel-restaurant op de hoek van de Vijzelstraat en De Bloemenmarkt. Inmiddels bestaat Ter Marsch & Co Amsterdam een jaar. Dit jubileum wilden de ondernemers niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan en lanceerden de speciale Wiedewietsaus.

Wiedewietsaus

‘De Wiedewietsaus is gemaakt op basis van cannabis en is een ode aan Amsterdam’, vertelt chef-kok Olaf Oldenburg. ‘We hebben ons laten inspireren door de Hollandse wietcultuur en de opkomst van superfood. Niet alleen is de plant gebruikt als genotsmiddel door onze voorouders, maar cannabiszaden bleken ook een voedzame bron van voedsel door de eeuwen heen. Rauwe cannabisbladeren worden tevens steeds meer gebruikt in dressings en pesto’s.’

Cannabis

‘De cannabissaus van de familie Ter Marsch is een verrassend sausje op mayonaisebasis met biologische rauwe cannabis die goed combineert met onze burgers en frietjes.’ De saus is vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Vanaf de eerste zaterdag van april is deze saus bij de drie horecazaken van Ter Marsch verkrijgbaar. De saus wordt geserveerd in het restaurant en wordt tevens verkocht als ‘to go’. Een flesje biologische Wiedewietsaus kost € 4,95.

Over de familie Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en werd een van de burgers verkozen tot ‘Beste Burger van Nederland’ op de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

Pop-up Ter Marsch

In maart 2016 opende in hartje Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails en de befaamde kippetjes van de houtskoolgrill.

 

Reageer op dit artikel