nieuws

Hamburger met stroopwafel en karamel is de lekkerste

Snacks 48

Om als winnaar van het podium te kunnen stappen tijdens De Lekkerste Wedstrijden, moet je opvallen. Maar een hamburger met stroopwafel en karamel? Voor Vincent uit Amersfoort was het een gouden greep.

Hamburger met stroopwafel en karamel is de lekkerste

Vincent Kuik, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort, won met zijn hamburger ‘Kei Lekkerrr’ de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland in de categorie Fastest. Dat hij stroopwafelkruimels op zijn hamburger strooide, vond de jury zeer verrassend en gedurfd. ‘We wilden iets doen waarmee we op zouden vallen’, vertelt hij naderhand.

Vincent bedacht de burger samen met zijn vriendin Marissa en haar vader Peter de Rijk, eigenaar Kwalitaria Lekkerrr. ‘Vorig jaar eindigde we als derde, en dit keer deden we echt mee om te winnen. Dan moet je iets doen wat mensen niet verwachten.’

Vreemde blikken

Kuik was één van de veertien kandidaten in de categorie Fastest en hij mocht als eerste zijn hamburgers maken en presenteren tijdens de wedstrijd, die plaatsvond in de Fast Service Arena op de Horecava. ‘Vooraf dacht ik nog dat je in het nadeel bent als je als eerste moet. Maar mijn hamburger bleef tot het einde overeind.’ Hij zag tijdens de bereiding dat mensen wel wat vreemd naar ‘m keken. ‘Zo van: ‘Wat ga jij nou doen? Stroopwafel en karamel?’ Toen we tijdens de voorbereiding de burger in de zaak lieten proeven, reageerden mensen net zo. Maar iedereen vindt ‘m lekker. Ik zag ook dat juryleden nog een extra hap namen, dat was natuurlijk een teken.’

Op de kaart

Het is de bedoeling dat de burger vanaf volgende week bij Kwalitaria Lekkerrr in Amsterfoort op de kaart staat. Want heel Nederland wil deze creatie komen proeven natuurlijk. Dan is het dus knallen geblazen. ‘Maar toen we in 2015 tweede werden in de Cafetaria Top 100, hebben we het ook aardig druk gehad. Het is sowieso altijd druk bij ons, dus ik maak me geen zorgen. We zijn er klaar voor.’

Reageer op dit artikel