nieuws

10 tips voor zelfgemaakte snacks

Snacks 13

Met zelfgemaakte snacks kun je je op een positieve manier onderscheiden, zo is de ervaring van ondernemers die zelf snacks maken. Cafetariahouders Willem Barneveld van snackbar Barneveld in Kampen en Hans Boumans van ’t Smulhuis in Brunssum geven tien tips.

10 tips voor zelfgemaakte snacks
Willen Barneveld maakt zelf zijn snacks in de kleine keuken van zijn bedrijf. Beeld: foto Hissink
  1. Kies voor onderscheidende producten met een bijzondere smaak
  2. Investeer bij een flinke schaalgrootte in machines
  3. Draag het ambachtelijke karakter uit, vertel het verhaal
  4. Doe het stap voor stap en bouw het assortiment geleidelijk op
  5. Let op een constante kwaliteit
  6. Denk aan je winstmarge, klanten zijn bereid er iets meer voor te betalen
  7. Zorg ervoor dat medewerkers zelf aan de slag kunnen, dat maakt dat je als ondernemer minder afhankelijk
  8. Lanceer af en toe een nieuwe snack om te blijven prikkelen
  9. Maak de producten in de loze uurtjes en zorg voor een voorraad
  10. Houd de hygiëneregels nauwlettend in de gaten, een ‘foutje’ kan je duur komen te staan

Lees meer over zelfgemaakte snacks in de eerstvolgende editie van Snackkoerier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels