nieuws

Topkok Guillaume de Beer helpt bij nieuwe snack: de Krokodel

Snacks 33

Guillaume de Beer, chef-kok van restaurant Breda in Amsterdam, heeft geholpen bij het creëren van een nieuwe snack: de frikandelkroket, welke werd gedoopt tot krokodel. Dit naar het idee van twee in Amsterdam wonende Bredanaars: Jeroen Balkenende en Freek Haverman.

Topkok Guillaume de Beer helpt bij nieuwe snack: de Krokodel
Guillaume de Beer (l) en Freek van Noortwijk (r), tijdens de GaultMillau 2014

De nieuwe snack kwam tot stand in aanloop naar de eerste editie van de Frikandel Disco op 16 september die beide heren organiseren.

Krokodel naar cafetaria

‘De Krokodel is een kroket gevuld met frikandelragout – het krokante van de kroket en het lekkere vlees van de frikandel in een heerlijke ragout’, aldus Haverman tegenover Breda Vandaag. De Bredanaars laten weten al in gesprek te zijn met een Nederlandse producent om het product naar de Nederlandse cafetaria te halen.

Guillaume de Beer

De eerste krokodel maakten Haverman en Balkenende samen met Guillaume de Beer van Restaurant Breda. De chef-kok was direct enthousiast, zeggen Balkenende en Haverman tegen Breda Vandaag. De Beer:  ‘Ik ben blij met ons eindproduct en het is een heerlijke toevoeging aan het menu van Nederlandse cafetaria’s.’ De chef maakt voor de disco voor aanstaande vrijdag een kleine 400 Krokodellen.

Reageer op dit artikel