nieuws

’t Vosje krijgt oorkondes voor eigen snacks

Snacks 17

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Henk Vos van Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum beet het spits af van de productkeuringen. Hij kreeg drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks.

’t Vosje krijgt oorkondes voor eigen snacks

Vos maakt veel producten zelf of laat ze op eigen specificatie maken door een kleine snackmaker.Hij liet drie snacks uit eigen keuken keuren met een ‘gouden gevolg’.

Vleeskroket (100 procent rund)

‘Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. De gebruikte grondstoffen zijn overduidelijk van goede kwaliteit en zijn door een ambachtelijke bereiding volledig met elkaar in balans gebracht.’

Goulashkroket (100 procent rund)

‘Heerlijk! De jury was aangenaam verrast. Door een ambachtelijke bereiding is de goulashkroket beduidend minder rood dan gebruikelijk. De smaak is subliem. Duidelijk met aandacht en passie gemaakt. Net als bij de vleeskroket is de korst fantastisch, dun maar toch uitermate krokant, knapperig en smakelijk.’

Gehaktstaaf (half-om-halfgehakt)

‘Mooi op smaak gebracht met een vers gesnipperd uitje, heerlijke kruiden en specerijen. De gebruikte hoeveelheid sambal geeft deze gehaktstaaf een mooi pikantje.’

Voor alle drie de snacks ontving Eetpaleis ’t Vosje oorkondes, waarmee de bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt in de zaak. De oorkondes dienen ook als bewijs van ambachtelijk vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes komen gasten op een website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven.

Elk professioneel frituurbedrijf kan het Nederlands Frituurcentrum jaarlijks maximaal drie producten laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters geur, smaak, samenstelling,
uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Reageer op dit artikel