nieuws

Start scholingsproject voor pizzabakkers

Snacks 15

DOK 030, een coöperatie van initiatiefnemers die wonen of werken in de Utrechtse wijk Overvecht, start begin oktober een uniek scholingsproject voor pizzabakkers mét baangarantie. Het werd op verzoek van de Italiaanse horeca ontwikkeld, samen met professionals uit het beroepsonderwijs.

Start scholingsproject voor pizzabakkers

Het vijf maanden durende opleidingstraject bestaat uit theoretische en praktische modules, maar er wordt ook aandacht besteed aan de persoonlijke situatie en ontwikkeling van de deelnemers. Na het doorlopen van het gehele traject hebben de deelnemers voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om direct als pizzaiolo aan de slag te kunnen.

Kosteloos

Dankzij bijdragen van verschillende partijen kunnen kandidaat-pizzabakkers kosteloos deelnemen. Het idee om jongeren en ouderen met een uitkering of zonder startkwalificatie op te leiden tot pizzabakker is van DOK 030.

‘Wij hoorden van veel horecaondernemers dat er geen pizzabakkers te vinden waren. Als coöperatie van sociaal ondernemers kennen wij de mensen die maar niet aan het werk komen, bijvoorbeeld omdat het hen aan een startkwalificatie ontbreekt’, aldus Abdel Harchaoui van DOK 030.

Subsidie

Voor de realisatie van het project ‘Pizzaiolo met baangarantie’ is er subsidie verleend door Stichting Instituut GAK, het Anton Jurgens fonds, Rabobank Utrecht en het Wijkbureau Overvecht van de gemeente Utrecht.

Het project wordt regiobreed uitgevoerd. Kandidaten uit de hele provincie Utrecht kunnen zich aanmelden.

Gratis nieuwsbrief Snackkoerier

Altijd op de hoogte zijn van het laatste fastfoodnieuws? Geef u dan snel op voor onze gratis nieuwsbrief; zo’n 3.000 fastfoodprofessionals gingen u al voor! Meld u hier aan

Reageer op dit artikel