nieuws

Twaalf verschillende bitterballen in pop-up Leiden

Snacks 98

De Zeekraalbitterbal, een bitterbal met zeewier of met kaas-witlof: twaalf verschillende bitterballen serveert Hans van der Reijden, eigenaar van Karels Biofriet in Leiden, vanaf volgende week woensdag vanuit zijn pop-up foodunit in De Buurt in Leiden.

Twaalf verschillende bitterballen in pop-up Leiden

De Buurt is een tijdelijke invulling van het Stationsgebied Leiden van 17 juni tot en met 18 september dit jaar. Bij Karels Biofriet pop-up worden bitterballen met lams-, geiten- en rundvlees verkocht. Maar ook bitterballen met escargots, geitenkaas, zeekraal, zeewier, kaas-witlof, garnalen, kreeft en gerookte poon. ‘Ik ga proeverijtjes doen met schaaltjes vis- vlees- en vegetarische bitterballen. Vooral de zeekraal en zeewier vind ik een uitdaging.’ De bitterballen die het in zijn pop-up zaak goed doen, gaat hij voor vast op de kaart zetten bij Karels Biofriet.

Twaalf bitterballen

Willem Roeper van Parel Enterprise heeft de bitterballen ontwikkeld. ‘Op mijn visitekaartje staat culinair createur’, zegt Roeper lachend. ‘Ik heb alle bitterballen getest en ze zijn echt heel lekker. Bij sommige bitterballen heb ik het paneermeel een beetje gekruid. Dat geeft een extra toevoeging van smaak. De vegetarische bitterballen zijn echt vegetarisch, dus geen gelatine erbij maar het natuurlijke bindmiddel agar-agar.’

Reageer op dit artikel